Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en forskningsassistent till vårt team Genetisk modifiering av NK-celler för optimerade funktioner mot cancer för en sexmånadersanställning med möjlighet till förlängning. 

Teamet Genetisk modifiering av NK-celler för optimerad funktion mot cancer inom Cell&Gene Therapy-gruppen  är en del av Centrum för hematologi och regenerativ medicin (HERM) vid Institutionen för medicin, Huddinge och Kompetenscentrum för nästa generations NK-cellsbaserade terapier. Institutionen för medicin i Huddinge består av fem enheter, sex core facilities och cirka 80 oberoende forskargrupper. Centrum för hematologi och regenerativ medicin (HERM) är en forskningsenhet inom institutionen för medicin i Huddinge som samlar grundläggande och klinisk forskningskompetens för att bedriva spjutspetsforskning som förbättrar förståelsen av mekanismer som är involverade i normal och malign hematopoes.

Din roll

Rollen innebär praktiskt arbete med tekniker som CRISPR, lentivirala vektorer, flödescytometri, primär cellodling och molekylärbiologiska analyser, med fokus på NK-cellsterapier. Denna tjänst kan passa kandidater med en magisterexamen i molekylärbiologi eller immunologi som är intresserade av att få ytterligare erfarenhet i en samarbetsinriktad forskningsmiljö. Du kommer att ha möjlighet att arbeta tillsammans med erfarna forskare och bidra till pågående projekt i vårt laboratorium.

Forskningsassistentens huvudsakliga arbetsuppgifter omfattar isolering av primära celler, cellodling samt generering och funktionstestning av genredigerade cellinjer och primära celler. Forskningsassistenten förväntas utföra molekylärbiologiska analyser såsom PCR, hjälpa till med produktion av lentivirala vektorer, transduktion av celler och funktionell bedömning av konstruerade celler. Forskningsassistenten kommer också att ansvara för att organisera och hantera vanliga laboratoriereagenser. Dessutom kommer forskningsassistenten att behöva utföra flödescytometri och levande cellavbildningsanalyser regelbundet, liksom standardcellkulturarbete. Deltagande och assistans i experiment i labbet förväntas också.

Viktiga ansvarsområden

  • Organisera, planera, utföra och analysera gentekniska experiment och funktionella analyser av immunceller samt föra uppdaterade register
  • Organisera, förbereda, testa och optimera vanliga laboratoriereagenser, t.ex. antikroppar, och föra uppdaterade register
  • Bistå och arbeta nära andra laboratoriemedlemmar med experimentellt arbete som utförs i laboratoriet

Vem är du?

Vi söker en motiverad, ansvarsfull och organiserad kandidat med erfarenhet av genteknik av immunceller, flödescytometrianalyser samt isolering och odling av primära celler. Avslutad eller pågående masterutbildning i molekylärbiologi, biokemi, immunologi eller motsvarande, samt tidigare erfarenhet i en forskningsmiljö och praktisk erfarenhet av cellodling krävs. Goda kunskaper i engelska språket är ett krav. Tidigare kunskaper inom cellbiologi och in vitro funktionella analyser är meriterande. Den sökande måste kunna arbeta flexibelt och i en forskningsmiljö med högt tempo. Sökande bör ha avlagt en kandidatexamen inom molekylärbiologi eller genetik.

Grundläggande krav

  • Kandidatexamen i bioteknik, immunologi, molekylärbiologi eller liknande
  • Goda kunskaper i muntlig och skriftlig engelska
  • Starka organisatoriska färdigheter och detaljorienterad
  • Erfarenhet av flödescytometri (flerfärgad)
  • Praktiska färdigheter i isolering och odling av primära celler samt standardtekniker för cellodling

Önskade krav

  • Masterexamen i bioteknik, immunologi, molekylärbiologi eller liknande
  • Erfarenhet av immunologi och utvecklingscellbiologi
  • Erfarenhet av CRISPR/Cas9 eller genteknik
  • Erfarenhet av genteknik för immunceller, särskilt med tekniker som genredigering och produktion av lentivirala vektorer.

Personlig lämplighet kommer att vara ett starkt urvalskriterium.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Centrum för hematologi och regenerativ medicin (HERM)

Institutionen för medicin, Huddinge. 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 2025-06-13.

Ansökan ska lämnas in på engelska via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2178/2025
Kontakt
  • Arnika Wagner, rekryterande chef, arnika.wagner@ki.se
  • Balbir Dhuper, HR-partner, balbir.dhuper@ki.se
Facklig företrädare
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
  • Peter Svensson, SACO, peter.svensson@ki.se
Publicerat 2025-05-22
Sista ansökningsdag 2025-06-13
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb