Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar som bedriver både forskning och undervisning. Institutionen bedriver avancerad forskning som omfattar både grundforskning och tillämpad forskning. Alla avdelningar arbetar i nära samarbete med kliniker på Karolinska Universitetssjukhuset. Avdelningen för biomolekylär och cellulär medicin (BCM) fokuserar på användningen av modifierade biomolekyler, celler och cellprodukter som nya terapeutiska medel, samt identifiering och studier av lämpliga biomolekylära och cellulära mål för terapi och diagnostik. Avdelningen är också ansluten till Karolinska ATMP Center.

Forskargruppen i EL Andaloussi-laboratoriet tar sig an en av de mest kritiska utmaningarna inom modern terapi: effektiv leverans av makromolekyler till målceller in vivo. Trots stora framsteg inom sjukdomsförståelse och mekanismforskning är många lovande terapeutiska metoder fortfarande otillgängliga i kliniska miljöer på grund av brist på effektiva leveranssystem. För att åtgärda detta fokuserar vi på banbrytande nya tekniker för läkemedelsleverans som möjliggör säker och effektiv transport av proteiner, RNA och genredaktörer till specifika vävnader.
Vårt labb har etablerad expertis inom utveckling av extracellulära vesiklar (EV), särskilt exosomer, som är optimerade för terapeutisk leverans och målstyrning. I vår strävan att tänja på gränserna utforskar vi även andra avancerade leveranssystem, inklusive lipidnanopartiklar (LNP), peptidnanopartiklar och oligonukleotidkonjugat för att hantera olika terapeutiska utmaningar. Vår plattform utnyttjar olika leveransvektorer för riktad leverans av terapeutiska medel i relevanta cell- och djurmodeller och identifierar de mest effektiva metoderna för olika tillämpningar.

Avdelningen för biomolekylär och cellulär medicin söker en forskningsassistent för en tidsbegränsad anställning i 11 månader (heltid). Vi söker dig med en stark bakgrund och praktisk erfarenhet av bearbetning och analys av vävnadsprover och prekliniska experiment på gnagare, med fokus på centrala nervsystemet.

Din roll

Vi söker en motiverad forskningsassistent för att bidra till vår forskning. I den här rollen kommer du att hjälpa till med en mängd olika uppgifter, inklusive in vivo-experiment och dataanalys. Arbetsuppgifterna kommer att fokusera på förberedelse av vävnadsprover för multiplex immunofluorescens och flödescytometri samt assistera vid in vivo-experiment, med fokus på centrala nervsystemet.  

Vem är du?

Vi söker en ambitiös person med en stark förmåga att arbeta både självständigt och i grupp och som har ett stort intresse för forskningsområdet. Rollen kräver en god grund inom flera vetenskapliga discipliner, tillsammans med färdigheter i laboratorietekniker, experimentell analys och helst erfarenhet av in vivo-experiment.

Du ska ha:

  • Slutfört eller vara inne på sista året av en kandidatexamen i bioteknik eller ett närliggande område, med pågående eller slutförda avancerade studier i medicinsk bioteknik eller ett liknande område
  • Praktisk erfarenhet av att förbereda hela vävnadsprover för flödescytometri, och i synnerhet FFPE för immunohistokemi och multiplex immunofluorescens på CNS-vävnader för fenotypisk analys
  • Erfarenhet av dissektioner av hela hjärnan och ryggmärgen och god förståelse för CNS anatomi och fysiologi
  • Erfarenhet av relevanta analytiska tekniker, inklusive immunhistokemi, multiplex immunofluorescens på FFPE-vävnader, fluorescerande mikroskopi och bildbehandlingsanalys
  • Uppvisat goda färdigheter i problemlösning och felsökning
  • Certifiering i en FELASA-ackrediterad Laboratory Animal Science (LAS) Function A-kurs

Det är meriterande att du har:

  • Praktisk erfarenhet av stereotaxiska injektioner i CNS hos möss, inklusive intracerebroventrikulär, intratekal injektion, implantation av osmotiska minipumpar etc.

Utöver ovanstående behärskar du engelska flytande. Som person är du motiverad, detaljorienterad och samarbetsvillig, med en passion för att bidra till terapeutiska framsteg och ta itu med vetenskapliga utmaningar samt förmågan att arbeta självständigt.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg, Huddinge

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 20 december.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Vi föredrar att din ansökan är skriven på engelska och bör innehålla ett CV och ett personligt brev.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4737/2024
Kontakt
  • Samir El Andaloussi, professor, avdelningschef, samir.el-andaloussi@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Annica Lindkvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2024-12-06
Sista ansökningsdag 2024-12-20

Tillbaka till lediga jobb