Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Här får du en möjlighet att delta i nydanande forskning som undersöker psykiatriska patienters förväntningar på behandlingsresultat, placebokänslighet och variabilitet i hjärnsignaler med användning av funktionell magnetresonanstomografi (fMRI). Vid Karolinska Institutet kommer du att ha tillgång till flera unika laboratorier och världsledande hjärnavbildningstekniker: 7 Tesla MRI (Siemens Terra X), 3 Tesla MRI (Siemens Prisma), samt en unik 128-sensor on-scalp MEG (Fieldline Inc Hedscan). Projektet har erhållit finansiering från Vetenskapsrådet och Hjärnfonden och leds av Kristoffer Månsson, biträdande lektor.

Din roll

Som postdoktor kommer du att ansvara för att analysera hjärnavbildningsdata och genomföra statistiska analyser för att testa hypoteser. Du kommer både ha tillgång till tidigare insamlade kohorter och vara involverad i insamlingen av helt nya data. Din uppgift kommer också att vara att skriva vetenskapliga artiklar för publicering och du förväntas vara första/korresponderande författare.

Vi strävar efter att du ska trivas och kunna fortsätta utveckla en framgångsrik akademisk meritlista. Du kommer att vara en del av teamet som designar nya experiment, självständigt bearbetar och analyserar data som erhållits från magnetisk resonanstomografi (MRI) och magnetoencefalografi (MEG). Förutom aktiv handledning stöds projektet för närvarande också av en senior forskningsingenjör, läkare, psykologer och forskningsassistenter. Detta projekt är tvärvetenskapligt och vi är angelägna om att inkludera samarbetsvilliga individer i vårt team.

Vem är du?

Vi söker en högt motiverad, drivande och entusiastisk person som delar vårt intresse för tvärvetenskaplig forskning och är redo att utforska nya vägar inom vetenskapen. Du bör ha ett samarbetsinriktat förhållningssätt till vetenskap, en hög grad av självständighet men också förmågan att effektivt arbeta i ett tvärvetenskapligt team. Vi värdesätter en postdoktor som bidrar till en god social miljö.

  • Kandidater med en doktorsexamen inom ett brett spektrum av discipliner (t.ex. neurovetenskap, psykologi, datavetenskap) uppmanas att ansöka.
  • Sökanden bör ha expertkunskap inom dataanalys (t.ex. statistik, matematik, artificiell intelligens, maskininlärning).
  • Det är meriterande med tidigare erfarenhet av hjärnavbildningsanalys (t.ex. EEG, MEG, MRI, PET) på människor eller djur, och/eller bioinformatik
  • Det är även meriterande med programmeringskunskaper (t.ex. MATLAB, Python, bash, R).
  • Expertis inom multivariata statistiska metoder och maskininlärning är betydande meriter.
  • Flytande engelska är ett krav.

Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara en svensk doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Läs mer om forskargruppen du kommer ingå in
Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 11e augusti 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2676/2024
Kontakt
  • Kristoffer N T Månsson, Forskargruppsledare, kristoffer.mansson@ki.se
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-26
Sista ansökningsdag 2024-08-11
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb