Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi undersöker kunskapsgrafer och generativ AI med avseende på lämplighet och kombinationer av desamma, för modelleringstillämpningar inom biologi och medicin. Även pedagogiskt material som kan illustrera vad som är lätt och svårt inom området kan komma ifråga.

Din roll

Att vetenskapligt undersöka, på ett datadrivet och explorativt sätt, hur och på vilket sätt kunskapsgrafer och generativ AI kan kombineras för att modellera regulatoriska gennätverk.

Vem är du?

Universitetsexamen i systembiologi eller motsvarande. Företräde ges till personer med kompetens i kemi, samt med erfarenhet av programmering i R, Python och MatLab. Goda kunskaper i matematik är ett ytterligare krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom klinisk epidemiologi och arbetet leds av Magnus Boman, som även är affilierad med MedTechLabs, en avnämare för den slags resultat som kan förväntas av arbetet.

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2491/2024
Kontakt
  • Magnus Boman, 072-7203588,magnus.boman@ki.se
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Farzad Hedayaty, SACO-s, farzad.hedayaty@ki.se
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb