Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I Christian Rücks forskargrupp strävar vi efter att bidra till ett bättre liv för personer med psykiatriska diagnoser genom att ta oss an centrala forskningsfrågor. Vi arbetar bland annat med en klinisk studie som handlar om internetbaserad psykologisk behandling av Tourettes syndrom hos vuxna och vi söker nu en forskningssamordnare till projektet. Vi arbetar i en tvärprofessionell och vårdnära forskningsmiljö vid Karolinska Flemingsberg där du får en möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå. Hos oss får du möjlighet att växa som forskare i ett framgångsrikt, tvärvetenskapligt team.

Din roll

Din roll kommer att ansvara för den övergripande samordningen i projektet, vilket innebär att du ska koordinera och monitorera projektets alla skeden: de potentiella deltagarnas intresseanmälan, inklusionsbedömningar och bedömningskonferenser, randomiseringar, behandlingar och mätningar upp till 12-månadersuppföljning. Du kommer ansvara för upplärning och samordning av studiens baslinjebedömare, behandlare och den blindade utfallsbedömare. Du kommer behöva framställa och sjösätta, och vid behov justera nödvändiga rutiner och mallar. Du kommer även behöva delta aktivt i framställandet av den vetenskapliga publikationen. Du kommer även behöva delta i gruppens övriga forskningsprojekt. Forskargruppsövergripande administrativa uppgifter kommer ingå i uppdraget. Tjänsten är på heltid i 1 år.

Vem är du?

Du är legitimerad psykolog eller PTP-psykolog i slutskedet av din praktiska tjänstgöring. Du har erfarenhet av att samordna kliniska behandlingsprojekt sedan tidigare. Gedigen erfarenhet av att genomföra kliniska bedömningar (bl.a. mha med bedömningsintrumenten MINI och SCID) och internetbaserade behandlingar är ett krav. Tidigare erfarenhet av att genomföra diagnostiska bedömningar (bl.a. med instrumentet Yale Global Tic Severity Scale) och beteendeterapeutiska behandlingar (främst exponering med responsprevention) hos vuxna med kroniska tics och Tourettes syndrom är mycket meriterande. Även tidigare erfarenhet av att bedöma och behandla OCD och relaterade tillstånd är meriterande. En god samarbets- och samordningsförmåga är ett krav och behöver bekräftas av referenspersoner. Du ska ha ett starkt intresse av och goda förutsättningar för att bli en integrerad del av forskargruppen. Du är noggrann och pålitlig. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap här
Läs mer om forskargruppen du kommer ingå i här

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 1a juli 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2519/2024
Kontakt
  • Ekaterina Ivanova, postdoktor, ekaterina.ivanova@ki.se
  • Camilla Ingelborn, HR-partner, 08-52483045,camilla.ingelborn@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-07-01

Tillbaka till lediga jobb