Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Nyberglabbet är ett nyligen format forskningslab på Karolinska Instutet. I Nyberglabbet är målet att utveckla nya banbrytande teknologier för genetiska modifikationer av primära T celler och använda dessa för att utveckla nästa generation av T cells behandlingar. Som en del av Centrum för hematologi och regenerativ medicin (HERM) tillhör labbet en kollaborativ miljö med forskning i hög klass.

Din roll

Användningen av chimära antigenreceptorer (CAR) i T-celler har förändrat området för cellterapier för cancer. Vi har utvecklat banbrytande teknologier för att generera exakt konstruerade CAR-T-celler med hjälp av genetisk målstyrning och nya typer av adenoassocierade virus (AAV) som möjliggör T-cellsspecifika genetiska manipulationer. Det nuvarande målet med labbet är att använda dessa tekniker för att maximera potentialen hos CAR-T-cellterapier. Det beskrivna projektet syftar till att utveckla strategier för effektiv generering av CAR-T-celler in vivo, där vektorer som bär komponenter för genredigering injiceras för att modifiera T-celler in situ. Dessa studier kommer att utföras i humaniserade musmodeller, med målet att utveckla translationella verktyg för kliniska tillämpningar. Anställningen är på sex månader men kan förlängas med ytterligare sex månader i avvaktan på att projektet avslutas.

Vem är du?

Kandidaten ska ha ett starkt intresse för immunologi och genteknik och ha en masterexamen eller motsvarande. Erfarenhet av cellodling och grundläggande molekylärbiologiska verktyg, såsom PCR och kloning, är ett krav. Erfarenhet av att arbeta med primära immuncellkulturer från mus eller humana celler är meriterande, inklusive analys med flödescytometri. Dessutom är det meriterande om kandidaten har erfarenhet av att bearbeta musvävnad för nedströmsanalys, såsom flödescytometri. Det förväntas att kandidaten bidrar till en samarbetsmiljö i labbet och har förmågan att hålla deadlines och arbeta självständigt. Goda kunskaper i engelska, i tal och skrift, är ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

Centrum för hematologi och regenerativ medicin (HERM)

Institutionen för medicin, Huddinge

Tio skäl att välja Karolinska Institutet]

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 juni, 2025.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vill du göra skillnad? Sök jobb hos oss – och bidra till en bättre hälsa för alla!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde According to agreement
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2467/2024
Facklig företrädare
  • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
  • Sidinh Luc, sidinh.luc@ki.se
  • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb