Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Karolinska Institutet, Institutionen för Cell och Molekylär Biologi (CMB)

CMB är en institution med fokus på grundforskning. Forskargrupperna är organiserade i tre tematiska program; cellbiologi, utvecklings- och stamcellsbiologi samt infektion och cancer. CMB bedriver forskning och utbildning inom cellbiologi, molekylärbiologi, utvecklingsbiologi, stamcellsbiologi, cancer och infektionsbiologi. En forskningsassistenttjänst utlyses i Elif Eroglus forskargrupp. Gruppen består av forskare som fokuserar på att studera hjärtats utveckling i flera modellorganismer och dess konsekvenser för regenerativ medicin. Forskningsmålet är att hitta nya vägar och principer för regenerativ medicin i allmänhet och att reparera skadade hjärtmuskelceller i synnerhet. Anställningen är tidsbegränsad.

Din roll

Din huvudsakliga uppgift kommer att vara att studera epikardiell-myokardiell cellsinteraktioner med hjälp av hjärtorganoidkulturer, både i sammanhanget hjärtutveckling och regenerering. Arbetsuppgifterna i laboratoriet kommer att omfatta cellodling, differentiering av humana stamceller, cell-transfektion och utvärdering av in vitro-proliferation, migration och viabilitetsanalyser. Dessutom kommer du att behöva hjälpa till med grundläggande molekylärbiologiska tekniker, vävnadsbearbetning och fryssnittning, immunfluorescensfärgning, konfokalmikroskopi och bildanalys. Beroende på projektets framsteg förväntas du lära dig och tillämpa nya tekniker. Arbetsspråket är engelska.

Din bakgrund

Lämplig bakgrund är en masterexamen inom ett område som arbetsgivaren bedömer vara relevant. Du måste ha dokumenterad erfarenhet av att ha studerat cellfogar in vitro med hjälp av humancellsodling, samt odling av epitel och fibroblast cellinjer. Tidigare erfarenhet av arbete med humana stamceller och grundläggande förståelse av celldifferentierings-protokoll är meriterande. Du måste behärska grundläggande molekylärbiologiska tekniker inklusive kloning, Western blot, qPCR och immunoassays. Tidigare erfarenhet av att använda fluorescerande proteintaggar och SNAP-märkning av plasmamembran-lokaliserande protein är mycket önskvärt. Expertis inom design och genomförande av experiment baserade på immunmärkning, konfokal och STED mikroskopi krävs.

Vem är du?

Du är noggrann, flitig och van att dokumentera och organisera ditt arbete. Du arbetar på ett rent och exakt sätt. Vi förväntar oss att du är en positiv, flexibel person med god kommunikationsförmåga som uppskattar att vara i en mycket dynamisk internationell forskargrupp. På grund av den progressiva karaktären i ett vetenskapligt projekt förväntar vi oss att du är bekväm med att lära dig nya metoder. Du kan arbeta självständigt efter upplärning men är fortfarande en lagspelare och mycket serviceinriktad. Starka organisatoriska färdigheter såväl som förmågan att snabbt anpassa sig till förändrade prioriteringar, uppdrag och roller kommer att vara avgörande.

Vidare har du utmärkt kommunikationsförmåga i engelska, både skriftligt och muntligt. Personlig lämplighet värderas högt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering:  Solna 

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2453/2024
Kontakt
  • Elif Eroglu, elif.eroglu@ki.se
  • Katarina Drakenberg, katarina.drakenberg@ki.se
Facklig företrädare
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Björn Andersson, SACO, bjorn.andersson@ki.se
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, elisabeth.valenzuela@ki.se
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb