Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Som amanuens kommer du ha en aktiv roll i MultiPRESS – Multiscale Imaging for Cardiovascular Pressure Gradients, ett forskningsprojekt inom magnetisk resonanstomografi finansierat av Europeiska forskningsrådet (ERC). I rollen ingår att med teknisk erfarenhet arbeta med existerande neurala nätverk för bildanalys och bildbehandling, samt skapandet av flödesdynamiska datormodeller, där arbete rapporteras direkt till projektledare David Marlevi och hans forskarlag.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 4 månader med en omfattning av 25 procent av heltid med möjlighet till förlängning.

Din roll

Du kommer som amanuens att arbeta som forskningsstöd till pågående translationella studier. Detta kan komma att inkludera parametrisk utvärdering av existerande neurala nätverk för super-upplösning, bildsegmentering, eller likannde. Arbete kan också komma att inkludera skapandet av flödesdynamiska datormodeller (computational fluid dynamics (CFD)-uppställningar) för att komplettera bildtagning och träning av olika hjärt-kärlutrymmen. I dina arbetsuppgifter ingår att återrapportera arbete till forskarlaget och projektledare, att summera arbete i öppna kodförvar (github eller liknande), samt att delta i vetenskapliga publikationer och sammanställningar.

Vem är du?

Behörighet för anställning som amanuens kräver att du som sökande är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå i Sverige. Då arbetsuppgifterna inkluderar implementering av utvärdering av neurala nätverk och/eller kompletterande CFD-modeller behöver du vara student inom relevant teknisk utbildning (ex. datavetenskap, tillämpad matematik, eller liknande). Du är välorganiserad och kan arbeta självständigt. Eftersom arbetet kan komma att omfatta patientkontakt läggs stor vikt vid social kompetens och kommunikativ förmåga. Tidigare erfarenhet av forskningsnära arbete är meriterande. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-06-19.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 25 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2401/2024
Kontakt
  • David Marlevi, Principal Investigator, david.marlevi@ki.se
  • Marcus Carlsson, Professor/Överläkare, marcus.carlsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb