Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Grants Office är en enhet på avdelningen för forskarstöd (Research Support Office, RSO) inom KI:s gemensamma verksamhetsstöd. Enheten stödjer forskare med information och rådgivning vid externa forskningsbidragsansökningar, handlägger interna prioriteringsprocesser och nomineringar samt interna utlysningar av forsknings- och resebidrag. Andra enheter som finns på avdelningen är Grants Management Office, som i första hand arbetar med rådgivning kring finansiell rapportering avseende externfinansierade EU-projekt; Compliance & Data Office som stödjer forskare i frågor kring datahantering, forskningsdokumentation och regelefterlevnad (compliance), framförallt kopplat till krav från externa finansiärer men även klinisk forskning samt External Engagement Office som bland annat stödjer forskare i att upprätta och förvalta partnerskap med industrin och andra externa aktörer.

Din roll

Som rådgivare för internationell forskningsfinansiering på Grants Office (GO), kommer du ansvara för och delta i många av GO: s aktiviteter för att stödja forskare som söker finansiering för sin forskning. Du kommer ingå som en del i stödprocessen från forskningsidé, till ansöknings- och kontraktsfas, med kontakter såväl internt som externt med samarbetsparter och finansiärer. I arbetet ingår att ge stöd till forskare som söker finansiering ifrån bland annat Europeiska Kommissionen och andra europeiska finansiärer.

Exempel på arbetsuppgifter är;

 • Rådgivning och information om strategi, syfte och effektmål för olika finansieringsprogram.
 • Rådgivning kring regelverk för olika finansieringsprogram samt i viss utsträckning kring ekonomi och budget i ansökningsstadiet.
 • Utifrån finansiärens krav och önskemål ge rådgivning kring struktur, formulering och upplägg av ansökningar.
 • Muntlig och skriftlig kommunikation av forskningsfinansieringsmöjligheter och webbpublicering.

Vem är du?

 • Du ska ha en bakgrund inom Life science-området, gärna med doktorsexamen och erfarenhet som postdoc samt god insikt i den akademiska forskningens villkor.
 • Du har vana och tycker om att arbeta med att utveckla ansökningar, samt erfarenhet av ansökningar till olika internationella forskningsfinansieringsprogram exempelvis Horisont Europa och andra europeiska bidragsgivare
 • Du har kunskap och förståelse av de olika regler som följer med internationella bidragsavtal.
 • Du har vana att hålla föredrag och genomföra olika typer av utbildningsinsatser.
 • Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • Du är van användare av hela Officepaketet

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Personen vi söker ska:

 • Vara utåtriktad med hög social kompetens och samarbetsförmåga och aktivt vilja bidra till goda relationer med kollegor och kunder.
 • Vara serviceinriktad och prestigelös.
 • Vara strukturerad, systematisk och noggrann med god prioriteringsförmåga.
 • Vara stresstålig och trivas med ett tidvis högt arbetstempo.
 • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2349/2024
Kontakt
 • Björn Kull, avdelningschef, bjorn.kull@ki.se
Facklig företrädare
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb