Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicin, Solna (MedS) är en av de största institutionerna vid Karolinska Institutet (https://ki.se/meds). Verksamheten består av grundutbildning för blivande läkare och biomedicinare, forskarutbildning och forskning, med de tre profilområdena allergi, kardiovaskulär medicin och inflammatoriska sjukdomar.

Din roll

Forskningsassistenttjänst till Ingrid Lundbergs forskargrupp vid Institutionen för medicin, avdelningen för Reumatologi. Som forskningsassistent kommer du att ha en unik möjlighet att arbeta med unika mänskliga prover som muskelbiopsier och blodprover samt att bygga databaser. Du kommer huvudsakligen att arbeta med:

  • Bearbetning av patientprover såsom muskelbiopsier och serum
  • Att snitta muskelbiopsier för forskningsprojekt
  • Bygga en databas för att sammanföra aktuell forskning och kliniska databaser
  • Utföra standardiserad in house ELISA

Vem är du?

Vi söker en högt motiverad kandidat med bakgrund inom medicinsk vetenskap eller ett relaterat område. Tidigare erfarenhet av arbete med sjukhusdatabaser, humana prover och vävnadsfärgningar är nödvändigt. Goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska samt grundläggande kommunikationsfärdigheter i svenska krävs. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, samt organisatoriska-, kommunikations- och sociala färdigheter. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom  Prof. Ingrid Lundbergs (https://ki.se/personer/ingrid-lundberg) forskningsgrupp. https://ki.se/meds/reumatologi

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2318/2024
Kontakt
  • begum horuluoglu, begum.horuluoglu@ki.se
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb