Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för neurovetenskap består av ca 250 personer och utgörs av ett antal forskningsgrupper som studerar olika aspekter av nervsystemets funktion.

Ämnesbeskrivning

Vi söker en motiverad och väletablerad forskare som arbetar inom systems neuroscience, med speciellt fokus på high-throughput synaptic connectomics och molekylär nätverksprofilering.

Din roll

Den framgångsrika kandidaten förväntas leda en forskargrupp mot nya upptäckter inom ämnesområdet och sprida dessa rön på den internationella arenan i form av vetenskapliga publikationer och presentationer vid nationella och internationella forskningskonferenser och seminarier. Andra inkluderade uppgifter är forskningsutveckling med särskilt fokus på nya translationella angreppssätt med potentiella kliniska tillämpningar, ledning av personal inom teamet, insamling av pengar och främjande av internationalisering på universitetsnivå. Han/hon bör också aktivt delta i andra avdelningsaktiviteter när så krävs.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som senior forskare är den som, utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, har uppvisat vetenskaplig skicklighet. Den sökande ska vara forskningsledare och ha en egen etablerad forskningslinje. Den sökande ska därutöver ha en dokumenterad vetenskaplig produktion av hög kvalitet med särskilt beaktande de senaste sex åren, ha en potential att driva forskningen kraftfullt framåt samt vara nationellt och internationellt erkänd. Den sökande ska även ha långsiktig och god företrädesvis extern finansiering samt ha visat en potential att erhålla ytterligare extern finansiering. Den sökande ska också ha erfarenhet av undervisning och handledning samt uppvisat goda ledaregenskaper.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Förmåga att bedriva internationellt erkänd forskning av hög kvalitet som huvudforskare.
  • Förmåga att framgångsrikt ansöka om konkurrenskraftig extern finansiering.
  • Erfarenhet från internationella forskningsinstitut/universitet.
  • Omfattande internationellt och nationellt samarbetsnätverk.
  • Erfarenhet från internationaliseringsprocesser på universitetsnivå. 

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  •  Erfarenhet från redaktionell och recensentverksamhet för peer-review internationella vetenskapliga tidskrifter och internationell erfarenhet som anslagsgranskare.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

https://ki.se/neuro

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 28 juni 2024.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omg
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2480/2024
Kontakt
  • Gilberto Fisone, 08-52487375
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, magnus.ana@ki.se
  • Björn Meister, SACO, bjorn.meister@ki.se
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb