Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för molekylär medicin och kirurgi söker efter en forskningsingenjör för en tidsbegränsad anställning på 11 månader som kan driva den tekniska utvecklingen inom följande forskningsprojekt: Maskininlärning för epidemiologiska studier.

Forskningsprojektet

Detta projekt handlar om att använda maskininlärning, samt statistiska och epidemiologiska metoder för att hitta mönster i stora datamängder som bland annat kombinerar data från register över genetiska diagnoser och cancer. Inom projektet analyseras bland annat säsongsvariationer med BARIMAX och epidemiologisk klustring i rum och tid med pooled Knox test samt DBSCAN. Dessutom används hypotesgenerering med hjälp av neurala nät och LIME, samt prediktioner med hjälp av transformernätverk.

Din roll  

Som forskningsingenjör i detta projekt kommer du att arbeta fokuserat med forskning och publicering i nära samarbete med ett internationellt forskarlag. En central del av arbetet handlar om att utveckla datormodeller baserade på AI, samt att analysera data med statistiska metoder.

Vem är du?

Vi söker dig som har en universitetsexamen i datavetenskap eller matematik med en mångårig professionell erfarenhet av att programmera för slutanvändare. Du ska ha mångårig erfarenhet av att utveckla AI-modeller, särskilt olika former av reinforcement learning, använda statistiska metoder samt ha erfarenhet av professionellt arbete med projektets centrala teknikområden (medicinska register, Pandas, PyTorch, StableBaselines, gymnasium, eller motsvarande). Du ska också ha dokumenterad erfarenhet av forskning och vetenskapliga publikationer. Dessutom är god samarbetsförmåga ett krav, liksom mycket god svenska i tal och skrift, eftersom kommunikation med slutanvändare i regel sker på svenska.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 23 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1879/2024
Kontakt
  • Ann Nordgren, Adjungerad Professor, ann.nordgren@ki.se
Facklig företrädare
  • Virpi Töhönen, SACO, virpi.tohonen@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
  • Elisabeth Noren-Krog, OFR, elisabeth.noren-krog@ki.se
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-05-23

Tillbaka till lediga jobb