Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

För att rapportera kostnader förs core-faciliteter på t ex EU-finansierade forskningsprojekt krävs att kostnaderna kan styrkas genom reviderbara kalkyler. Idag saknas kalkyler för ett betydande antal faciliteter vilket begränsar möjligheterna att ta upp kostnaderna för användningen inom t ex EU-projekt.  Infrastrukturnämnden har därför tagit initiativ till ett projekt för att dels inventera förutsättningarna, dels inleda ett arbete med att ta fram kalkyler. Projektet kommer att pågå under tolv månader med preliminär start under tredje kvartalet 2024.

Din roll

Framtagande av projektplan i samråd med infrastrukturnämnden samt insamling av erfarenheter från framtagande av internkalkyler vid KI. Därefter framtagande av interna kalkyler för ett antal core-facitliteter som anses som prioriterade. Arbetet kommer att ske i nära dialog med berörda institutioner/faciliteter och enheter inom GVS. Anställningen är placerad vid Research Support Office (RSO) och arbetets fortskridande och erfarenheter kommer kontinuerligt att rapporteras till infrastrukturnämnden.

Vem är du?

Du har akademisk examen inom ekonomi från universitet/högskola samt flerårig erfarenhet av avancerade arbetsuppgifter som controller eller ekonom. Erfarenhet av avancerat ekonomiarbete vid KI är högt meriterande. Vana att arbeta i Microsoft Office samt behärska svenska och engelska väl i både tal och skrift. Erfarenhet av framtagande av interna kalkyler eller resursfördelningsmodeller är meriterande, liksom erfarenhet av revisionsarbete och arbete med projektledning.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1812/2024
Kontakt
  • Björn Kull, avdelningschef, bjorn.kull@ki.se08-52486035
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb