Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både forskning och undervisning. Institutionen är involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Samtliga avdelningar bedriver verksamhet i nära kontakt med kliniker vid Karolinska universitetssjukhuset. Institutionens utbildningsverksamhet bidrar till flertalet program och kurser inom KI:s totala utbildningsutbud.

Avdelningen för patologi undervisar och forskar inom sjukdomar på organ-, vävnads-, cell-och molekylärnivå. Just nu söker vi söker dig som är utbildad biomedicinsk analytiker och skicklig pedagog med intresse för undervisning för en tillsvidareanställning som adjunkt på 60 %. På avdelningen får du möjlighet att arbeta i en stimulerande och kreativ miljö med engagerade medarbetare som bedriver både forskning och utbildning av hög kvalitet.

Din roll

Anställningen som adjunkt på avdelningen innebär undervisning inom huvudområdet, särskilt inom biomedicinsk laboratorievetenskap på både grund- och avancerad nivå. I det pedagogiska uppdraget ingår att föreläsa, handleda (även internationella studenter), examinera och vara kursansvarig.

Du förväntas även att medverka i pedagogiskt utvecklingsarbete.

Vem är du?

Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Du ska ha uppvisat utmärkt pedagogisk erfarenhet och skicklighet samt god pedagogisk självständighet. Du ska även ha genomgått högskolepedagogisk utbildning enligt Sveriges universitets- och högskoleförbunds rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt tillägnat sig motsvarande kunskaper. Du ska vara svensk legitimerad biomedicinsk analytiker. Då svenska är det officiella språket, så krävs det att man ska kunna uttrycka sig flytande på svenska i tal och skrift. Eftersom en del studenter och kollegor har internationell bakgrund bör man även kunna uttrycka sig i tal och skrift på engelska.

Bedömningsgrunder

Vi vill att du har:

 • Uppvisat en omfattande pedagogisk erfarenhet från olika undervisningsformer och för olika grupper på grundnivå och avancerad nivå
 • Erfarenhet av individuell handledning av examensarbeten på grund och avancerad nivå
 • Erfarenhet av att självständigt ha ansvarat för planering, genomförande och utvärdering av undervisning och examination på grundläggande och avancerad nivå, i betydande omfattning och med dokumenterad hög kvalitet
 • Erfarenhet av pedagogiska ledningsuppdrag, till exempel som kursansvarig på grundnivå och avancerad nivå.

Det är meriterande att den sökande har uppvisat:

 • Doktorsexamen
 • Erfarenheter från ledarskap inom utbildning
 • Erfarenhet av kliniskt arbete inom framför allt biomedicinsk analys

Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relation till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar företrädesvis skrivna på svenska: CV och meriter som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj: Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast 15 maj. Intervjuer sker löpande.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1567/2024
Kontakt
 • Dhifaf Sarhan, Avdelningschef, dhifaf.sarhan@ki.se
 • Sara Windahl, Utbildningsansvarig, sara.windahl@ki.se
Facklig företrädare
 • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-15

Tillbaka till lediga jobb