Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Institutionen för global folkhälsa är en tvärvetenskaplig institution med målet att fördjupa kunskapen om hur befolkningens hälsa kan förbättras på lokal, nationell och global nivå. Forskningen vid institutionen syftar till att kartlägga hälsans bestämningsfaktorer, samt till att utveckla och utvärdera individinriktade och strukturella åtgärder för att förbättra hälsan. Många av institutionens forskare är vetenskapliga rådgivare till myndigheter och andra beslutsfattare på regional, nationell och internationell nivå. Vid institutionen finns 12 forskargrupper, omkring 110 forskarstuderande och cirka 140 anställda.

Nu finns en unik möjlighet att arbeta som psykolog och koordinator för en studie inom ett forskningsprojekt på Karolinska institutet. Tjänsten är en möjlighet för dig som är intresserad av utvärdering av psykologarbete i den kliniska vardagen och av forskningsprocessen. Projektet Tidiga insatser för nyanlända (TINA) är ett större forskningsprojekt som syftar till att öka vårdsökande hos barn och ungdomar med migrationsbakgrund, samt undersöka hur vården kan göras mer inkluderande, inte bara för de med migrationsbakgrund utan för alla. Den aktuella studien för denna tjänst är en delstudie av projektet som utvärderar Kulturformuleringsintervjun, ett verktyg tänkt att stödja bedömning men även stärka alliansen mellan patient och behandlare och bidra till en behandlingsplanering.

Din roll

Arbetet innebär att koordinera forskningsstudien och att vara länken mellan Karolinska Institutet och de vårdcentraler (med utökat uppdrag för barn och ungdomar med psykisk ohälsa) som ingår i studien. Arbetet innebär rekrytering av vårdcentraler och att implementera, stötta och följa upp arbetet med studien i vårdcentralernas verksamhet. Du kommer att ingå i en projektgrupp, med kollegor med olika bakgrunder. Tjänsten är placerad i forskargrupp EPiCSS.

Vem är du?

Vi söker en legitimerad psykolog, med erfarenhet av arbete med barn och föräldrar inom första linjen, BUP eller annan relevant verksamhet. Du behöver ha erfarenhet av arbete med forskningsstudier, gärna i vårdcentralsmiljö. Det är meriterande om du har vana av målgruppen för forskningsprojektet, dvs barn och ungdomar som själva eller vars föräldrar vistats kortare tid i Sverige än tio år, samt tolkanvändning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av Kulturformuleringsintervjun. Vi söker dig som är administrativt skicklig, kreativ och har en god samarbetsförmåga. Flytande kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna 

Institutionen för global folkhälsa

 Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-04-24.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV och ditt personliga brev. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1541/2024
Kontakt
  • Hanna Johans, 073-9831794
Facklig företrädare
  • Saco styrelse, saco@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-24

Tillbaka till lediga jobb