Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Avdelningen för Molekylär Metabolism (MBB) söker en service-inriktad och engagerad forskningssamordnare/research coordinator till Nils-Göran Larssons forskningsgrupp.

Din roll

Som forskningssamordnare/research coordinator hos oss kommer du att ha en central roll verksamheten. Arbetet innebär många kontaktytor, såväl nationellt som internationellt. Dina arbetsuppgifter kommer att vara mycket varierande och omfattar bland annat:

Vetenskapligt stöd

  • Skriva och assistera vid ansökningar, kompletteringar och rapporter till nationella och internationella finansiärer
  • Skriva och koordinera andra typer av ansökningshandlingar och rapporter, till exempel för samarbeten
  • Identifiera möjligheter till forskningsfinansiering
  • Redigera material för manuskript, figurer, posters och presentationer
  • Sammanställa material för samt underhåll av websidor och web-baserade verktyg
  • Organisera vetenskapliga event, som konferenser och retreats

Tillstånd och avtal

  • Skriva och/eller assistera vid ansökningar till etisk nämnd
  • Vara behjälplig vid upprättandet av avtal för utbyte av vetenskapligt material (material transfer agreements)

Avdelningsadministration

  • Koordinera seminarieserier och möten. Sköta korrespondens, boka lokaler, resor och hotell, upprätta agendor och föra anteckningar.
  • Hantera reseräkningar, utlägg och fakturor
  • Praktisk hjälp och introduktion till gästforskare, föreläsare och nyanställda
  • Beställning av datorer och mjukvarulicenser

Vem är du?

Vi söker en person som är välorganiserad, ansvarstagande och service-inriktad och som tycker om att samarbeta med andra. Ansvarskänsla, samarbetsförmåga och servicekänsla är viktiga för arbetet. Arbetet som forskningssamordnare /research coordinator kräver ett genuint intresse för forskningsadministration och för att ge service till forskningsaktiva medarbetare.

Du har relevant utbildning, och har disputerat inom cellbiologi eller molekylärbiologi. Du har tidigare forskningserfarenhet och gedigen kunskap inom forskningsområdet mitokondriell genetik. Kunskap inom två forskningsområden är av särskilt intresse: 1) mitokondriens roll vid tumörsjukdom och 2) patogena mutationer mitokondriellt DNA. Arbete i forskningsmiljö med liknande uppgifter inom universitet/högskola är ett krav liksom erfarenhet av arbete med ansökningar, uppföljning och rapportering till nationella och internationella finansiärer.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av processen kring upprättande av avtal för utbyte av vetenskapligt material (MTA) på universitet/högskola. Du skall även ha erfarenhet av det elektroniska fakturahanteringssystemet Unit4 Business World, UBW, liksom arbete med reseräkningar och utlägg i webbaserade system. För arbetet krävs mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Du har god datorvana och mycket goda kunskaper i Microsoft Office, Adobe Illustrator och Adobe Photoshop. Du ska även ha erfarenhet av att använda Teams för informationsspridning.

Du kan självständigt och noggrant planera och prioritera ditt arbete. Du är en serviceinriktad och positiv person med en god samarbetsförmåga som drivs av att leverera ett kvalitativt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Den sökande ska genom sin erfarenhet, kompetens och lämplighet stärka det administrativa arbetet och komplettera forskargruppen.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Avdelningen för molekylär metabolism är biokemi och biofysik och har sina lokaler i det helt nybyggda moderna laboratoriet Biomedicum, Karolinska Institutet, Solna campus. Vid avdelningen för molekylär metabolism bedrivs forskning kring mitokondriens funktioner i en stimulerande forskningsmiljö. Mitokondrien utgör en viktig del av cellens maskineri och nedsatt mitokondriefunktion är inblandat i flera ärftliga sjukdomar, normalt åldrande och åldersrelaterade sjukdomar. På avdelningen för molekylär metabolism bedrivs forskning kring hur mitokondriens funktion regleras och vad som händer när mitokondrierna inte fungerar som de ska. Detta studeras i olika modellsystem såsom patientceller, bananfluga och musmodeller. Avdelningen består idag av ca 40 personer i en internationell och stimulerande arbetsmiljö. 

Placering: Biomedicum, Solna

Information om forskargruppen: https://ki.se/en/research/groups/maintenance-and-expression-of-mtdna-in-disease-and-ageing-nils-goran-larsson-group#tab-start

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 21 april.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV och personligt brev. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1504/2024
Kontakt
  • Camilla Koolmeister, +468-52483039
Facklig företrädare
  • Anurupa Nagchowdhury, OFR, anurupa.nagchowdhury@ki.se
  • Helin Norberg, SACO, helin.norberg@ki.se
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb