Var med och utveckla utbildning av högsta kvalitet

Institutionen för klinisk forskning och utbildning, Södersjukhuset (KI SÖS) bedriver grundutbildning och forskarutbildning samt internationellt erkänd forskning med fokus på vanligt förekommande sjukdomar och skador. Vi gör detta i ett nära samarbete med Södersjukhuset och den kliniska verksamheten. Målsättningen med all verksamhet är att förbättra människors hälsa.

Vid institutionen finns ett 60-tal anställda, 100 doktorander och ca 200 anknutna. Den administrativa enheten består av 10 personer som ger stöd åt studenter, doktorander, anställda och anknutna vid institutionen. Förutom grund- och forskarutbildningsadministration ansvarar enheten även för personal-, ekonomi- och institutionsövergripande frågor. Vid institutionen administrerar vi kurser inom läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammet och specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning ambulanssjukvård samt operationssjuksköterska. Därutöver administrerar vi fristående kurser, SK-kurser, uppdrags- och doktorandutbildning men även stöd åt institutionens forskare

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start 1 juni eller enligt ö.k.

Din roll

Att vara utbildningsadministratör på KI SÖS innebär att du i samarbete med kursansvariga, kliniska assistenter och examinatorer ger administrativt stöd vid planering och genomförande av institutionens utbildningsuppdrag. I rollen kommer även andra administrativa arbetsuppgifter bli aktuella.

Arbetet är omväxlande och innebär en kombination av självständiga och rutinmässiga administrativa arbetsuppgifter. Utbildningsadministrationen involverar flera IKT-, CMS- och studieadministrativa system.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av:

 • Daglig kontakt med studenter, lärare och andra samarbetsaktörer
 • Aktivt delta vid planering och genomförande av kurser samt examinationer, både teoretiska och praktiska
 • Ge stöd och support i digitala verktyg som Canvas, Inspera och Zoom
 • Hantera kursutvärderingar i KI-survey
 • Bokning av undervisningslokaler
 • Publicera och uppdatera information på kurswebb
 • Rapportera resultat i LADOK3
 • Administrera kliniska placeringar i KliPP
 • Hantera övrig utbildningsadministration
 • Teknisk support av vår utbildningsstudio
 • Stöd åt forskare och ledning

Som utbildningsadministratör arbetar du i ett nära samarbete med kursansvariga, lärare och kliniska assistenter samt ingår i kursernas ledningsgrupper och sammankomster.  Du blir dessutom en del av teamet med utbildningsadministratörer på institutionen

Vem är du?

Krav:

 • Minst gymnasieexamen
 • Administrativ skicklighet och flerårig erfarenhet av företrädesvis utbildningsadministration
 • Mycket goda kunskaper i Office-paketet, framför allt i Excel, Powerpoint och webbpublicering
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
 • Erfarenhet av arbete i de studieadministrativa systemen Nya Ladok och Canvas

Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, planering, digital kompetens och god systemvana. Du ska tycka om att arbeta i ett team och ha en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi sätter stort värde på god social kompetens, servicekänsla samt lösningsorientering. Du är prestigelös och tycker om att ha många bollar i luften samtidigt samt kan ställa om mellan olika uppgifter och stötta dina kollegor, då vi arbetar i team mot ett gemensamt mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ser det som starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av utbildningsadministration inom universitets-/ högskolesektorn. Det är dessutom meriterande om du har erfarenhet av systemen Selma, TimeEdit, Drupal och andra administrativ system. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom KI är meriterande. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: SÖS

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 12 april.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1336/2024
Kontakt
 • Pia Vångö, 08-524887570
Facklig företrädare
 • Niklas Andersson, OFR/S, niklas.andersson@ki.se
 • Claes Frostell, SACO, claes.frostell@ki.se
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-12

Tillbaka till lediga jobb