Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

I vår forskargrupp finner du en unik möjlighet att arbeta tätt tillsammans med andra forskare för att förstå hur virusinfektioner kan bidra till diabetes typ 1. Vi erbjuder en engagerande och internationell forskningsmiljö där du får möjlighet att bidra till högkvalitativ forskning på internationell toppnivå.

Ämnesbeskrivning

Diabetes typ 1 är den näst vanligaste sjukdomen hos barn. Sjukdomen är kronisk och idag finns ingen förebyggande behandling. Forskargruppen har ett stort intresse kring hur faktorer i vår omgivning så som vanliga förkylningsvirus och andra mikrober påverkar vårt immunförsvar och risken att utveckla diabetes typ 1. Forskningen bedrivs i tätt samarbete med internationella forskarnätverk och är finansierad av både nationella och internationella anslagsgivare. Gruppen är i behov av en forskningsspecialist som kan arbeta både administrativt och med laborativt arbete.

Din roll

Forskningsspecialisten medverkar i forskargruppens olika forsknings och utvecklingsprojekt. Arbetet innefattar viss handledning av gruppens doktorander och aktivt arbete i olika forskningsprojekt.

Forskningsspecialisten bidrar med laborativt arbete, analyser och sammanfattande av resultat. Denne medverkar även till författandet av vetenskapliga publikationer och anslagsansökningar. Forskningssamordnaren kan även komma att ansvara för organisation av delar av gruppens laboratorier och cellodlingsrum.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Du ska ha disputerat inom det biomedicinska området innan tjänsten tillträds, samt ha flera års erfarenhet av forskning inom experimentell diabetesforskning och infektionsbiologi. Tidigare erfarenhet av forskning med experimentella in vivo modeller samt FELASA-C är ett krav. Kunskap inom avancerad flödescytometri och immunonhistokemi är en nödvändighet för arbetsuppgifterna.

Goda språkkunskaper i engelska, både i tal och skrift, är ett krav. Den sökande ska vara strukturerad, noggrann, serviceinriktad, självständig, flexibel, ha förmåga att arbeta med flera olika uppgifter samtidigt samt i grupp. Dessutom krävs samarbets- och prioriteringsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Bedömningsgrunder

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

Flera års erfarenhet av forskning inom experimentell diabetesforskning och infektionsbiologi Tidigare erfarenhet av forskning med experimentella in vivo modeller samt FELASA-C Erfarenhet att arbeta med insulinproducerande celler

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet
Läs mer om Institutionen för Medicin, Huddinge (MedH)
Läs mer om Malin Flodström Tullbergs forskargrupp 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 18e oktober 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde omg
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3806/2023
Kontakt
  • Malin Flodström Tullberg, Malin.flodstrom-tullberg@ki.se
Publicerat 2023-10-05
Sista ansökningsdag 2023-10-18

Tillbaka till lediga jobb