Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskningsassistent sökes för att sköta laboratorieuppgifter i ett forskningslaboratorium som bedriver vaccinforskning. Vi bedriver translationell forskning från basala immunologiska mekanismer till preklinisk och klinisk vaccintestning i internationell samverkan.

Din roll

Din roll som tillfällig forskningsassistent kommer vara processa och analysera olika typer av prover för att utvärdera vaccinsvar samt proteinkaraktärisering. Du kommer jobba delvis självständigt och delvis jobba i team med andra gruppmedlemmar med metoder som proteinproduktion och rening, ELISA, immunfärgningar och cellodling. Du kommer även sammanställa resultat i grafer och presentera och diskutera dessa för forskargruppen.

Vem är du?

Ett krav är att du har tidigare erfarenhet av immunologisk forskning och att utföra ovannämnda analysmetoder. Det är ett plus om du har erfarenhet av att jobba med humana prover och kliniska studier. Du måste obehindrat prata och skriva på engelska eftersom arbetsspråket är engelska. Du måste har erfarenhet av att sammanställa och presentera forskningsresultat. Personliga egenskaper kommer vägas tungt.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom forskargrupp Loré inom Avdelningen för immunologi och allergi. Vår forskning fokuserar på frågor kring hur vaccinantigen, adjuvans och mRNA vaccin aktiverar det snabba ospecifika immunförsvaret som i sin tur styr det specifika vaccinförsvaret (T cells och B cellsvaret). I flera av våra studier följer vi vaccinsvaret i människor eller prekliniska djurmodeller under en lång tid och analyserar kvaliteten och styrkan. Flera av våra studier analyser i detalj hur antikroppar utvecklas och binder olika antigen.

https://ki.se/en/meds/research-group-karin-lore-immunology-and-allergy

 

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3696/2023
Kontakt
  • Karin Loré, karin.lore@ki.se
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb