Karolinska Institutet, Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Karolinska Institutet (KI) är ett världsledande medicinskt universitet, som verkar för utvecklingen av kunskap om livet och en bättre hälsa för alla.

På institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedrivs forskning inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin och biostatistik. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och teknisk och administrativ personal, totalt cirka 280 anställda. 

Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb.

Karolinska Institutets Biobank (KI Biobank) är en core-facilitet på KI vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB). Biobankens uppdrag är att tillhandahålla tjänster och en infrastruktur för biobankning av prov och data som insamlas och som används i etiskt godkända forskningsstudier med målet att förbättra människors hälsa. Vår vision är att erbjuda en kostnadseffektiv service som kännetecknas av hög kvalitet och säkerhet och som kan möta forskningens behov av en snabb och flexibel forskningsinfrastruktur. Efter tjugo år av stadig tillväxt, har biobanken nu prov och tillhörande data från ca 700 000 svenska medborgare.

Din roll

Som enhetschef för enheten IT och kundrelationer på KI Biobank, är ditt uppdrag att leda enheten i syfte att tillhandahålla högkvalitativ och effektiv expertservice till forskare. Rollen är mångfacetterad och varierande samt innehåller såväl arbetsmiljö- som personalansvar. Du kommer även att ingå i KI Biobanks ledningsgrupp och rapportera direkt till KI Biobanks avdelningschef. Enhetens ansvarsområde är brett och inkluderar service och stöd till forskare som vill använda KI biobanks prov- och datatjänster, IT utveckling samt rådgivning inom regulatoriska och legala aspekter inom biobankning. Även regional samverkan med Region Stockholm samt nationell samverkan inom Biobank Sverige ingår i enhetens ansvarsområde. Inom IT inkluderar enhetens arbetsuppgifter utveckling av nya applikationer, integrationer, laboratorierobotautomation och hantering av stora datamängder inom medicinsk forskning. De legala aspekterna inkluderar avtalsskrivning samt regulatorisk/legal rådgivning till forskare som både vill starta nya provsamlingar samt använda befintliga provsamlingar inom sin forskning. Samverkan både regionalt och nationellt löper genom de regulatoriska, operativa samt IT aspekterna av biobankning. Vidare är kommunikation till forskarsamhället en mycket viktig del av rollen.

Vem är du?

Då rollen är en del av forskningsinfrastruktur vid Karolinska Institutet är det viktigt att du är serviceinriktad, flexibel och strukturerad. Du har god kommunikativ förmåga med en ledarstil som är coachande och inkluderande. Eftersom rollen innebär samverkan både med forskare och andra biobanker ser vi att du är lyhörd och har god förmåga att samarbeta. Du har en passion för att stötta och bidra till forskning och kommer genom ditt ledarskap verka för att enheten är initiativrik, dynamisk och forskningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Krav

 • Doktorsexamen inom bioinformatik, biostatistik eller liknande disciplin inom life-science
 • Erfarenhet av ledarskap
 • Mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
 • Mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift


Meriterande
färdigheter

 • Genomförd Postdoktorstjänst
 • Erfarenhet av agila metoder
 • Erfarenhet av att jobba med avtalsfrågor
 • Erfarenhet av att jobba inom forskningsinfrastruktur

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

KI Biobank | Karolinska Institutet

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Placering: Solna

 Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 25 oktober.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3695/2023
Kontakt
 • Sanela Kjellqvist, Avdelningschef, sanela.kjellqvist@ki.se
 • Adina Nisell, HR, adina.nisell@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Temmam Asbai, Saco-S, temmam.asbai@ki.se
 • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-25

Tillbaka till lediga jobb