Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Säkerhetsenhetens huvudsakliga uppdrag är att stödja KI:s verksamhet och ledningen i att skapa förutsättningar för en säker, effektiv och hållbar arbetsmiljö.

Enheten 

Du kommer att arbeta inom fastighetsavdelningen och ingå i säkerhetsenheten. Fastighetsavdelningen består av lokalförsörjningsenheten, serviceenheten och säkerhetsenheten. Totalt har avdelningen ca 40 medarbetare varav ca 10 personer tillhör säkerhetsenheten. Fastighetsavdelningen är organisatoriskt placerad inom den centrala Universitetsförvaltningen. 

Säkerhetsenhetens arbetar med såväl fysisk säkerhet- som administrativ laboratoriesäkerhet samt exportkontroll och källsortering. Inom dessa områden hjälper vi verksamheterna med följande:​ 

 •  samordna och erbjuda rådgivning, utbildning och sakkunskap​ 
 • vara kravställare gällande att verksamheten efterföljer lagar, regler och riktlinjer​ 
 • projektleda och krav ställa säkerhetsinstallationer
 • omvärldsbevaka utvecklingen inom respektive sakområde​ 
 • med operativ och strategisk rådgivning utveckla samt stödja verksamhet och ledning i arbetet med att nå en hållbar och funktionell säkerhetskultur.​ 
 • Samordna och utveckla lärosätets försäkring gentemot Kammarkollegiet.


Din roll

Ditt huvudsakliga uppdrag blir att tillsammans med dina kollegor driva, utveckla och samordna säkerhetsarbetet på KI. Krav ställa och projektleda installation av säkerhetsinstallationer inom ny- och ombyggnadsprojekt. I uppdraget ingår att samordna, följa upp, analysera, rapportera och driva på utvecklingen av intern styrning och kontroll inom verksamhetsområdet. Genomföra och medverka i risk- och sårbarhetsanalyser samt säkerhetsskyddsanalyser Genomföra utbildningar med utgångspunkt allmän säkerhet, hot och våld och krisberedskap Du kommer vidare att arbeta med analys och omvärldsbevakning inom området.  Leda arbetet med kontinuitetsplanering. En viktig del i ditt uppdrag blir att skapar förutsättningar för en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbete och kreativitet. 

Vem är du?

 • Vi söker dig med en säkerhetsinriktad utbildning på högskolenivå alternativt annan utbildning som tillsammans med tidigare erfarenhet av KI bedöms som likvärdig.
 • Mer än 3 års aktuell arbetslivserfarenhet av operativt och systematiskt säkerhetsarbete på myndighet och/eller företag
 • Mer än 3 års aktuell arbetslivserfarenhet av utredningsarbete inom person och/eller ekonomisk brottslighet.
 • Arbetslivserfarenhet av arbete inom SUA
 • Goda kunskaper inom tillhörande lagstiftning
 • Utbildning och/eller erfarenhet av Cybersäkerhet
 • Du har goda kunskaper i normala IT verktyg samt svenska och engelska i såväl tal som skrift. 

Följande kunskaper/utbildningar är meriterande: 

 • Kunskap om Lagen om offentlig upphandling (LOU). 
 • Utbildad säkerhetschef, Säkerhetsskyddschef eller Informationssäkerhetschef

Som person är du ansvarstagande och strukturerad, prestigelös och positiv samt har god samarbetsförmåga. Du är initiativrik och har en förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är van att planera ditt arbete och klarar att arbeta under press. I denna rekrytering kommer stor vikt att fästas vid dina personliga egenskaper. 

Vissa verksamheter inom Karolinska Institutet är placerade i skyddsklass varför säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras vid ev. anställning i enlighet med bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3627/2023
Kontakt
 • Magnus Håkansson, Säkerhetschef, 08-52485467,magnus.hakansson@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-52486437,magnus.ana@ki.se
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb