Karolinska Institutet, Instit. för Lärande, Informatik, Management och Etik

Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen LIME är huvudsakligen inriktad på att genom forskning, forskarutbildning och undervisning, bidra till en fördjupad kunskapsbildning inom våra huvudområden pedagogik, informatik, management, etik och statistik.

Enheten för medicinsk statistik (MedStat) ansvarar dels för kursverksamhet inom forskarutbildning, dels för statistisk konsultation till forskare vid Karolinska Institutet, Region Stockholm eller andra externa aktörer. Det som kännetecknar våra nuvarande och framtida medarbetare är nyfikenhet, hög självständighet, och en god kommunikativ förmåga. Enheten har veckovisa statistikermöten där det finns utrymme för stöd och professionell utveckling.

Din roll

Tjänsten som statistiker vid MedStat är fördelad mellan undervisning och konsultationsuppdrag. Som undervisande lärare samarbetar du med övriga statistiker för att leda, planera och utveckla kursinnehållet. Konsultationsuppdragens omfattning varierar från rådgivning/handledning till att du utför de statistiska beräkningarna och skriver metoddel till vetenskaplig publikation. Som konsult ingår du som ensam statistiker i projekt vilket ställer krav på att du självständigt kan lösa problem och kommunicera med forskarna. 

Vem är du?

Vi söker dig med en magisterexamen i statistik eller matematisk statistik, gärna med tillämpad inriktning, samt har viss arbetserfarenhet som statistiker.

Du ska ha goda kunskaper i en, helst flera, statistiska programvaror (ex. R, Statistica, SPSS, STATA och/eller SAS). Tjänsten kräver hög kommunikativ och pedagogisk förmåga, samt goda kunskaper i engelska såväl som svenska i både tal och skrift.

  • Tidigare arbetserfarenhet av undervisning på högskolenivå, pedagogisk skicklighet samt tidigare arbete inom statistisk konsultation är meriterande
  • Vi ser gärna att du har ett intresse för frågeställningar inom medicinsk vetenskap
  • Doktorsexamen är meriterande

För att trivas som statistiker här hos oss på MedStat tror vi att du är noggrann, flexibel, självständig och har god analytisk förmåga. Dessutom bör du vara kommunikativ, ha god servicekänsla samt tycka om att arbeta i team. Vid rekrytering kommer vi lägga vikt vid dina tidigare erfarenheter såväl som dina personliga egenskaper.

Är du intresserad av undervisning och handledning i en omväxlande och internationell arbetsmiljö, där du får möjlighet att utvecklas, pröva nya pedagogiska och statistiska metoder samt i viss utsträckning få egen tid för forskning? Då är MedStat rätt plats för dig.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Läs mer om LIME.

Läs mer om MedStat.

 

 

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 september 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3415/2023
Kontakt
  • Senior forskare, Tanja Tomson, 08-52480173,tanja.tomson@ki.se
Facklig företrädare
  • Jayne Alfredsson, SACO, jayne.alfredsson@ki.se
  • Shahla Rostami, OFR, shahla.rostami@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb