Karolinska Institutet, Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi, Clinical Genomics Facility, CGF.Bioinformatik och IT

Vill du vara med och bidra till arbeta inom precisionsmedicin i den molekylära diagnostikens frontlinje?

Vi söker 1 bioinformatiker (särskild visstidsanställning på 12 månader) för att stärka vårt team på Clinical Genomics. Tjänsten är en spännande möjlighet för dig som vill bidra till precisionsmedicin. Vi erbjuder en fartfylld labbnära miljö där du arbetar interdisciplinärt med molekylärbiologer, biomedicinare, bioinformatiker, systemutvecklare, IT experter och forskare i nära samarbetare med diagnostiska experter inom hälso- och sjukvården.

Clinical genomics hör hemma vid Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet. MTC bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten.

Om oss

Avdelningen Clinical Genomics är en nationell forskningsinfrastruktur vid Science for Life Laboratory (SciLifeLab). Vårt uppdrag är att bidra till implementeringen av precisionsdiagnostik och precisionsmedicin i Sverige. Tillsammans med forskare och vårdgivare i Sverige utför vi avancerade genom- och transkriptomanalyser med hjälp av storskalig DNA-sekvensering och jobbar aktivt med att vidareutveckla testerna. Syftet är att säkerställa att det finns en möjlighet till världsledande forskning och att diagnostiken i Sverige ligger i internationell framkant.

Vårt team består av ca 50 medarbetare med bred kompetens inom genomik, bioinformatik, mjukvaruutveckling, IT och kvalitetssäkring. Vi har ett modernt laboratorium med hög grad av automatisering och stor sekvenseringskapacitet. De bioinformatiska analysflöden och den programvara vi utvecklar är med öppen källkod (https://github.com/Clinical-Genomics/). Hos oss erbjuds du en spännande arbetsmiljö, med utmanande arbetsuppgifter och hög teamkänsla. Vi arbetar tillsammans för att uppnå teamets gemensamma mål; att genom avancerade genomikanalyser öka förståelsen av sjukdomsmekanismer och att genom vården bidra till att förbättra människors liv.

Länk: https://www.scilifelab.se/units/clinical-genomics-stockholm/

Din roll

Vi söker dig som har erfarenhet av bioinformatik, för att arbeta med avancerade genomikanalyser inom området precisionsmedicin.

I tjänsten ingår:

 • Delta i analys av patientprover i flera pågående interna och externa forskningsprojekt och kliniska implementationsprojekt
 • Vidareutveckla de bioinformatiska analyserna och informatiklösningarna för tolkning av genomik och transkriptomikdata

Vem är du?

Vi söker dig som har examen inom life science och erfarenhet av utveckling av bioinformatiska analysflöden inom området storskalig DNA sekvensering (NGS).

Krav för rollen:

 • Erfarenhet av bioinformatik inom storskalig DNA sekvensering (NGS)
 • Goda programmeringskunskaper i Python
 • Erfarenhet av arbete i linuxmiljö
 • Erfarenhet av arbete i HPC system, gärna med SLURM
 • Goda kunskaper i engelska

Den här rollen kräver en ansvarskännande och driftig person med positiv attityd. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i team och att du som person bidrar till interna och externa samarbeten. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2023-06-22

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2385/2023
Kontakt
 • Henrik Stranneheim, henrik.stranneheim@ki.se
Facklig företrädare
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Carina Ekelund, OFR, carina.eklund@ki.se
 • Taher Darreh-Shori, SACO, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb