Karolinska Institutet, Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi, Engstrand, CTMR.Core lab

 Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har cirka 40 forskargrupper och våra nyckelord är multidisciplinära, överbryggande, nationella och internationella samarbeten.

CTMR startades i januari 2016 som ett samarbetsprojekt mellan Karolinska Institutet, Science for Life Laboratory (SciLifeLab) och Ferring Pharmaceuticals. Centret bygger på en djup förståelse för translationell mikrobiomforskning och har etablerat en bred grund av tekniska, biologiska, kliniska och epidemiologiska plattformar för att studera komplexa mikrobiella samhällen i väldefinierade mänskliga prover. CTMR syftar till att bättre förstå hur det mänskliga mikrobiomet bidrar till mänsklig fysiologi och patofysiologi, med långsiktiga planer att öppna upp möjligheter för utveckling av nya behandlingar inom områdena gastroenterologi, reproduktiv hälsa, neonatologi och cancer.

Din roll

Vi söker nu en postdoktor med fokus på metodutveckling för mikrobiomforskning. I denna roll kommer du att vara ansvarig för att utveckla och tillämpa innovativa genomiska metoder för att studera mikrobiomsamhällen. Ditt huvudsakliga fokus kommer att ligga på att utforska och utveckla metoder för att undersöka mikrobiomet i både friska och sjuka tillstånd.

Som ansvarig för experimentell design kommer du ha ett nära samarbete med andra teammedlemmar för att säkerställa en sammanhållen forskningsansats. Dessutom förväntas du kommunicera dina vetenskapliga resultat genom att förbereda vetenskapliga artiklar och aktivt delta i vetenskapliga möten. Goda kunskaper i engelska är nödvändiga, eftersom det är arbetsspråket inom vårt team.

Förutom ditt specifika forskningsansvar kommer du att vara en integrerad del av teamet och delta i allmänna teamuppgifter samt ha en dialog med forskare från olika bakgrund i vår  tvärvetenskapliga och internationella miljö. Vi värdesätter samarbete, innovation och effektivt teamwork.

Tjänsten som postdoktor erbjuder en unik möjlighet att bidra till framsteg inom mikrobiomforskning genom utveckling av nya metoder. Vi söker dig som är motiverad, driven och vill arbeta i en dynamisk forskningsmiljö. Bli en del av vårt team och bidra till våra gemensamma strävan efter att förstå mikrobiomets intrikata samband och dess påverkan på människors hälsa.

Arbetsspråket är engelska.

Vem är du?

För att anställas som postdoktor krävs avlagd doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare.

För att vara behörig för anställning som postdoktor krävs, förutom att inneha en doktorsexamen,  att sökanden har visat på gedigna forskningsfärdigheter.

Utöver ovanstående krav måste du som ansöker ha:

  • God förmåga att kommunicera både muntligt och skriftlig
  • Visad förmåga att författa vetenskapliga artiklar
  • Visad förmåga att förstå och använda vanliga molekylärbiologiska verktyg
  • Erfarenhet av att arbeta i tvärvetenskapliga team
  • Erfarenhet av minst en sekvenseringsplattform
  • Erfarenhet av minst en biblioteksberedningsstrateg

Ytterligare färdigheter ses som särskilt är meriterande för tjänsten:

  • Erfarenhet av forskning inom områdena kvinnors reproduktiva hälsa, det mänskliga vaginala och/eller gastrointestinala mikrobiomet
  • Erfarenhet av dataanalys
  • Erfarenhet av att arbeta med olika laboratorieautomatiserings- och flytande hanteringssystem
  • Erfarenhet av DNA/RNA-extraktionsmetoder

Efter en samlad bedömning av sökandens kompetens och meriter i förhållande till ämnesområdet kommer Karolinska Institutet att avgöra vilken av de sökande som har bäst potential att bidra till en positiv utveckling av verksamheten vid KI.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2023-06-21

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2348/2023
Kontakt
  • Maike Seifert, maike.seifert@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Ekelund, carina.eklund@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, taher.darreh-shori@ki.se
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb