Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Är du en junior forskare som söker nya erfarenheter och meriter inför nästa steg i karriären? Efter att äntligen erhållit en register-länkning för att studera läkemedelsanvändning under graviditet söker vi en erfaren och motiverad forskningsassistent som kan hjälpa till med både förberedelser och färdigställande av planerade projekt inom ett NIH-finansierat internationellt samarbete.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 6 månader.

Din roll

Du kommer att vara en del av det övergripande DDP (Drugs During Pregnancy) projektet som drivs av Sara Öberg (docent, senior forskare) vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik. Projektet syftar till att förbättra förståelsen för effekterna av specifika receptbelagda läkemedel under graviditet genom omfattande och kreativt nyttjande av svenska registerdata.

Vanligtvis introduceras ett läkemedel först efter att dess effektivitet och säkerhet är känd från kontrollerade kliniska prövningar. För användning under graviditet är dock situationen den motsatta; då gravida kvinnor exkluderas från läkemedelsprövningar lär vi om de flesta problem först efter att läkemedlet godkänts och använts av ett flertal gravida kvinnor. Den främsta utmaningen med att då bedöma läkemedlets konsekvenser är att beakta och hantera skillnader mellan de som behandlats och de icke-behandlade som skall utgöra jämförelsegrupp.

En driven och kapabel kandidat kommer ges möjlighet att bidra till samtliga aspekter av projektets genomförande, från att förbättra förståelse och hantering av data (granskning och validering) till att utföra avancerade analyser, från orienterande litteraturgranskning till manusförfattande, samt från utformning av nya projektidéer till fullständiga ansökningar.

Vem är du?

Du har demonstrerad erfarenhet av epidemiologisk forskning genom forskarutbildning eller masterutbildning kombinerad med forskningserfarenhet.

Då arbetsuppgifterna innefattar granskning av förskrivningen av läkemedel i Sverige krävs god förståelse av det svenska språket samt det svenska sjukvårdssystemet och de omständigheter under vilka förskrivning sker. Arbetsspråket inom institutionen, forskargruppen och fältet är engelska, varför sökande bör vara en god kommunikatör i både talad och skriven engelska.

Tidigare erfarenhet av register-studier är meriterande, och kandidater med intresse för farmakoepidemiologi samt kvinnors och barns hälsa välkomnas särskilt.

Den sökande bör vara grundlig, effektiv, och självständig. Givet de varierande arbetsuppgifterna läggs stor vikt läggs vid mångsidighet och personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Solna

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 mars 2023.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1129/2023
Kontakt
  • Sara Öberg, principal researcher, sara.oberg@ki.se
  • Adina Nisell, HR, adina.nisell@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb