Karolinska Institutet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Arbetsgrupp
Childhood Cancer Epidemiology Group (CCEG) vid Barncancerforskningsenheten, Institutionen för Kvinnors och Barns Hälsa

CCEG arbetar med kvalitets- och forskningsregister för behandlingsinriktade och epidemiologiska studier. En stor del av gruppens verksamhet innefattar utveckling och drift av webbapplikationer för dessa register. Användare av registren är personal vid barnonkologer i Sverige, Norden och Europa.

Enhet
Barncancerforskningsenheten är en tjugoårig välrenommerad forskningsenhet som består av flera forskningsgrupper som alla arbetar med studier av barncancer. Målet med studierna är att förstå sjukdomarna biologiskt, identifiera nya behandlingar, identifiera och minska sjukdomarnas kvarstående effekter, förbättra vården av patienter och stödja patienterna och de anhöriga. Den aktuella forskningsgruppen fokuserar på epidemiologiska studier av barncancer.

Arbetsuppgifter
Vi söker en systemutvecklare (vikariat med möjlighet till förlängning) till vår grupp för att utveckla, testa och driftsätta våra webbapplikationer för registrering av patientdata i olika register. En viktig arbetsuppgift blir också att medverka i ett projekt där förflyttning av register till en ny teknisk plattform för cancerregister, INCA, ska genomföras. Man kommer dessutom att få arbeta brett inom flera områden. Du ska arbeta både självständigt och i samverkan med gruppen.

Kvalifikationer
Du ska ha högskoleexamen inom IT, en yrkesutbildning inom IT-området eller en flerårig dokumenterad erfarenhet av systemutveckling för webben. Du ska ha kunskap inom webbtekniker(JSP, Servlet, HTML, Javascript, CSS), databaser och Linux. Det är meriterande med kunskap samt erfarenhet av eller inom Mysql, Tomcat, Glassfish, Apache, J2EE, Webbservices, SVN, Netbeans, Eclipse, Ant, Jquery, PHP.

Stor vikt läggs vid erfarenhet av att arbeta i projekt med andra personer och att framställa kravspecifikationer, testa samt att göra driftskontroller.

Då du kommer att ingå i ett litet, sammansvetsat team och ha nära kontakt med användare och beställare, förutsätter vi att du har god social förmåga och är van att finna innovativa lösningar på ibland svårformulerade önskemål. Du strävar efter att kontinuerligt lära dig nya saker och anta utmaningar. Du ska behärska svenska och engelska i både tal och skrift då kommunikation sker på båda språken.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och erfarenhet av systemutveckling. Erfarenhet av projektledning och teamarbete betraktas som meriter.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på svenska (företrädesvis) eller engelska:

- Personligt brev som inkluderar en kort beskrivning av en relevant genomförd arbetsuppgift.

- CV, meritförteckning

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsperioden.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4361/2015
Kontakt
  • Mats Heyman / Docent, 08-517 724 84
  • Jenny Juhlin / Samordnare, 08-517 777 69
Facklig företrädare
  • Lars Ährlund-Richter, SACO, 08 - 5177 34 50, lars.ahrlund@ki.se
  • Gunnar Stenberg, SEKO, 08-524 880 75
  • Christina Hammarstedt, OFR, christina.hammarstedt@ki.se
Publicerat 2015-03-17
Sista ansökningsdag 2015-04-16

Tillbaka till lediga jobb