Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vår tvärvetenskapliga forskargrupp arbetar i nära samarbete med olika professioner för att designa kliniskt användbar diagnostik och behandling. Vi erbjuder en miljö där du kommer att bidra till högkvalitativ design av biologiska läkemedel på en internationellt konkurrenskraftig nivå. 

Din roll

Detta projekt avser att identifiera personliga antigen-specifika T cellsepitoper och med hjälp av personlig design uttrycka sjukdomsspecifika T-cellsepitoper för diagnostik och botande behandling inom våra fokusområden multipel skleros (MS) och cancer.  Arbetet består huvudsakligen av två delar:

Den första delen innebär en detaljerad immunologisk karakterisering och kloning av antigenspecifika T-celler från patient- och kontrollprover med hjälp av en kombination av etablerade metoder samt T-cellsproliferation, flödescytometri   och FluoroSpot-analys.  De exakta metoderna för T-cellsvaccination och cellexpansioner för adoptiv cellsterapi kommer delvis att utvecklas under projektets gång.  Dessutom kommer du i denna del att arbeta med identifiering och fenotypning av sjukdomsspecifika T-celler, samt att bekräfta resultatet med FluoroSpot.   

Den andra delen har ett molekylärbiologiskt fokus där du kommer att arbeta med att producera, rena och karakterisera biomolekyler för olika tillämpningar inom autoantigen och virusbaserad diagnostik och behandling, samt personlig behandling av solid cancer. Du förväntas delta i metodutveckling och produktion i alla utvecklingsstadier av proteinbaserade läkemedel.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Det är meriterande om du har avlagt din doktorsexamen inom de tre senaste åren, om det finns särskilda skäl kan din examen ha avlagts tidigare. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Vi söker en motiverad person med förmåga att arbeta självständigt men som en del av vårt tvärvetenskapliga team. Som person måste du kunna samarbeta mot gemensamma mål. Den lämpliga kandidaten kan ha en farmaceutisk och/eller molekylärbiologisk bakgrund och intresse för den komplexa patofysiologin för neurodegenerativa sjukdomar och cancer. En omfattande erfarenhet av biomedicinska tekniker och färdigheter i T cells immunologi, inklusive DNA (t.ex. ChIP-seq), RNA och proteinanalys är obligatorisk.  Vidare är tidigare erfarenhet från odling av primära mammalieceller, biobanker, vävnadsbearbetning, djurkirurgiska experiment, RNA-extraktion, immunohistokemiska färgningar, konfokalmikroskopi, samt kunskap om inflammatorisk sjukdom meriterande. God kommunikationsförmåga och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift är ett krav.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI får du träffa forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal.

Placering: Solna 

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap 
Läs mer om den forskningsgrupp du kommer att ingå i 

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete En komplett publikationslista En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan senast den 20 november 2022.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadsvis
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4311/2022
Kontakt
  • Vendela Breeze, HR-administratör, 08-52483282,vendela.breeze@ki.se
  • Hans Grönlund, Forskargruppsledare, 08-51773026,hans.gronlund@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Arsalan Amir, SACO, 0704831165
Publicerat 2022-11-07
Sista ansökningsdag 2022-11-20

Tillbaka till lediga jobb