Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik

- med inriktning mot forskning

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Forskning och utbildning vid Enheten för Anestesi och Intensivvård, CLINTEC, inom Karolinska Institutet är nära knuten till den kliniska verksamheten inom Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI) som omfattar alla delar av perioperativt omhändertagande samt intensivvård av kritiskt sjuka patienter och bedriver nationellt högspecialiserad vård. PMI är en av landets mest produktiva universitetssjukvårdsenheter inom området.

Enheten leds av en professor i experimentell anestesiologi och intensivvård med en grundvetenskaplig bakgrund som är unik i landet och som påtagligt har förstärkt den translationella forskningen vid enheten. Vi söker nu en klinisk professor för att ytterligare stärka den kliniska forskningen och utbildningen vid enheten. Vi har ett synnerligen gott patientunderlag med breda patientgrupper inom såväl perioperativ medicin som intensivvård vilket utgör en mycket bra bas för forskning och utbildning. Tillsammans med en väletablerade infrastruktur ger detta obegränsade möjligheter för världsledande klinisk och translationell forskning

Ämnesbeskrivning

Institutionen klinisk vetenskap, intervention och teknik (CLINTEC) utgör basen för gränssnittet mot den akademiska sjukvården. Historien visar att medicinska genombrott ofta uppstår oförutsett. Genom ett nära partnerskap mellan akademi och sjukvård kan nya, bättre och effektivare behandlingsmetoder tas fram.

Forskningen på enheten för anestesi och intensivvård omfattar patientsäkerhet, sepsis och infektion, riskprediktion och prevention samt nutrition och metabolism vid kritisk sjukdom och levertransplantation. Frågor som ställs är mekanistiska, explorativa och berör effektivitet och effekt. De senare studeras i randomiserade kontrollerade kliniska studier och genom dataregister.

På enheten finns en väletablerad infrastruktur med seminarier och en klinisk forskningsenhet med tillgång till relevant infrastruktur och som är kopplad till ett avancerat experimentellt laboratorium. Forskningsenheten är bemannad med två erfarna forskningsjuksköterskor med uppdrag att starta, koordinera och genomföra kliniska studier inklusive större RCTs. Laboratoriet hjälper med ett brett urval av analytiska tekniker från PCR till mass spektometri och har breda kontakter med andra forskningslaboratorier anknutna till Karolinska Institutet. Motsvarande enheter finns vid PMI Solna vilket möjliggör utnyttjandet av patientflöde inom hela Karolinska Universitetssjukhuset, oavsett site. Inom PMI finns även en övergripande outcome- och epidemiologisk enhet som stödjer och faciliterar forskningsstudier riktade mot kliniska utfall efter anestesi och intensivvård.

Din roll

Den anställde förväntas utföra klinisk och translationell forskning och initiera, upprätthålla och utveckla forskningssamarbeten på såväl nationell som internationell nivå samt aktivt söka forskningsanslag.

Den anställde ska verka för att undervisning samt verksamhetsförlagd utbildning motsvarar kraven från universitet och högskolor och utvecklas mot bättre pedagogik och effektivitet. Den anställde deltar i möten vid Funktionsområde PMI vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge samt i andra kollegiala möten. Den anställde ska aktivt undervisa på grund och avancerad nivå.

Anställningen kommer att förenas med klinisk tjänstgöring som specialistutbildad läkare vid Funktionsområde PMI vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som professor med inriktning mot forskning är den som visat god pedagogisk skicklighet och utmärkt vetenskaplig skicklighet (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet.)

Anställningen kommer att förenas med klinisk tjänstgöring som specialistutbildad läkare i anestesiologi och intensivvård vid funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård och därför ska sökanden inneha läkarexamen samt specialistkompetens i anestesiologi och intensivvård, eller motsvarande samt uppfylla Socialstyrelsens krav för utövandet av läkaryrket i Sverige

Eftersom tjänsten innefattar klinisk anställning ska den sökande förutom engelska, besitta kunskap och färdighet i svenska, norska eller danska språket (C1-nivå enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS).

 

Bedömningsgrunder

Anställningen har inriktning mot forskning. För denna anställning kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (3), pedagogisk skicklighet (2), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (2), och klinisk skicklighet (2).

Vid anställning som professor vid Karolinska Institutet gäller de behörighetskrav och bedömningsgrunder som anges i anvisningar till anställningsordningen 3.1.1 i förhållande till fastställd anställningsprofil.

Det är särskilt meriterande att den sökande har uppvisat

  • Nationella eller internationella forskningsanslag som PI
  • Erfarenhet av translationell forskning
  • Erfarenhet av utbildningsansvar

Det är meriterande att den sökande har uppvisat

  • Fungerade forskningssamarbete med andra specialiteter
  • Kommittéarbete inom internationella föreningar
  • Inbjuden föreläsare på internationella möten

Därutöver gäller även att sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning omfattande 10 veckor (eller ha motsvarande kompetens) enligt SUHF:s rekommendationer för behörighetsgivande högskolepedagogisk utbildning. Om sådan utbildning saknas vid anställningen ska professorn inom ramen för anställningen genomgå sådan utbildning under de två första åren av anställningen.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Flemingsberg

https://ki.se/clintec/enheten-for-anestesi-och-intensivvard

 

 

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: personligt brev samt CV och meriter inklusive beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio). Ansökan kan uppdateras framtill sista ansökningsdatum. Efter detta datum går det inte att uppdatera ansökan.

Granskning av meriter genomförs av externa sakkunniga, i de flesta fall både nationella och internationella. Av den anledningen är det en förutsättning att handlingarna inkommer på engelska.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

För den kliniska anställningen vid Karolinska Universitetssjukhuset:

Sakkunnigbedömning för den kliniska anställningen är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska Universitetssjukhuset. För att sjukhusets sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå (överläkare, biträdande överläkare, specialistläkare) krävs nedanstående dokument/bilagor:

Länk till kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-4226/2021
Kontakt
  • Olav Rooijackers, olav.rooyackers@ki.se,0739661645
Facklig företrädare
  • Wietze de Vries, SACO, 08-52484057,wietze.de.vries@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Christina Hammarstedt, OFR, 08-52484625
Publicerat 2022-06-29
Sista ansökningsdag 2022-08-31

Tillbaka till lediga jobb