Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik bedriver forskning inom epidemiologi och biostatistik inom ett brett spektrum av områden inom biomedicinsk vetenskap. Institutionen är bland de största inom sitt område i Europa och har särskilt starka forskningsprofiler inom psykiatrisk, cancer-, reproduktiv, pediatrisk, farmakologisk, genetisk och geriatrisk epidemiologi, ätstörningar, precisionsmedicin, och biostatistik.

En del av framgången för institutionen beror på vår samarbetsanda, där en stor bidragande faktor är att forskare vid institutionen delar och samfinansierar gemensamma resurser (som t.ex. IT och en tillämpad biostatistikgrupp). Institutionen ligger på campus Solna. Mer information finns på http://ki.se/meb.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Din roll

Med 1,1 miljoner nya diagnoser varje år är prostatacancer (PCa) den vanligaste cancern hos män i utvecklade länder. En nyckel till att förbättra diagnostik och behandling av prostatacancer är att minska variationen mellan patologer. Vi har visat att tillämpningen av convolutional neural networks (CNN) är en lovande strategi för att uppnå detta. Vi letar nu efter en forskningsassistent med kunskap inom bildanalys, digital patologi och djupinlärning för att arbeta med att använda CNN på digital patologibilder av prostatabiopsier.

Kandidaten förväntas också leda doktorander, absorbera nödvändig kunskap om canceretiologi och upprätthålla en hög nivå av statistik och maskininlärningskompetens med fokus på bildanalys med hjälp av AI-metoder som neurala nätverk. Denna är en position på två år.

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta Martin Eklund. Kontaktinformation finns nedan i annonsen.

Vem är du?

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Även sökande som inte avlagt doktorsexamen vid ansökningstidens utgång kan söka under förutsättning att alla krav för fullgjord examen uppfylls innan (avsett) anställningsdatum. Detta ska styrkas av sökandes huvudhandledare, studierektor eller motsvarande.

Den ideala sökanden bör ha erfarenhet av bildanalys, utvecklingen av modeller för djupinlärning och ha ett starkt intresse för prostatapatologi, särskilt relaterat till gradering av Gleason och andra prognostiska markörer, såsom perineural invasion. Erfarenhet från olika digitala patologiplattformar, särskilt Philips Ultrafast Scanner, är avgörande. Dessutom anses erfarenheter från tillämpningar av statistik eller maskininlärningsmetoder inom medicin och / eller epidemiologi vara starka fördelar, tillsammans med erfarenhet från tvärvetenskaplig forskning i en cancerforskningsmiljö. Starka programmeringsfärdigheter är ett måste och måste inkludera erfarenheter från Python och helst även Tensorflow eller PyTorch och Matlab. En doktorsexamen (eller motsvarande) med fokus på bildanalys, maskininlärning, statistik, biostatistik eller ett nära besläktat område är en fördel.

Den sökande ska också kunna hantera komplexa datasätt, särskilt wholeslide-bilder (WSI), och ha erfarenhet av att skapa och hantera databaser för sådana bilder. Flytande i tal och skrift i engelska är viktigt. Kunskap av det svenska språket och andra nordiska språk är en stark fördel eftersom positionen kommer att innebära läsning av patologirapporter och kliniska anmärkningar samt kommunikation med vårdpersonal.

Den sökande ska vara mycket kollegial och kunna arbeta bra i ett tvärvetenskapligt team samt ha förmågan att arbeta självständigt. Vidare bör den sökande ha exceptionella organisatoriska färdigheter, veta hur man arbetar med flera saker samtidigt och ska kunna beskriva tidigare exempel på att ha utvecklat strukturerade metoder för att lösa oförutsedda och komplexa problem. Utmärkta muntliga och skriftlig kommunikationsförmåga på engelska krävs, tillsammans med erfarenhet av att skriva och publicera forskningsartiklar på engelska. Den sökande ska ha utmärkta analytiska färdigheter, ha nyfikenhet och kreativitet och ha förmåga att ta ansvar för forskningsprojekt. Vidare bör den sökande ha den färdighet som krävs för att vara involverad i handledning av doktorander, inklusive nödvändig kommunikationsförmåga.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  • En komplett CV inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  • En komplett publikationslista
  • En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2003/2021
Kontakt
  • Martin Eklund, martin.eklund@ki.se
  • Carina Olofsson Moreno, carina.olofsson.moreno@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Ann Almqvist, SACO, ann.almqvist@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2021-04-27
Sista ansökningsdag 2021-05-11

Tillbaka till lediga jobb