Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

COVID-19 pandemin har paralyserat samhället och orsakat enorm social och ekonomisk skada i samhällen världen över. Rådande situation påminner oss och gör oss uppmärksamma på den potentiella faran av zoonotisk coronasmitta och betonar betydelsen av tillgång på adekvat potent förstahandsbehandling mot coronavirus. Antivirala läkemedel har visat sig vara kraftfulla för att begränsa skador orsakade av patogena virus. Vill du utmana dig själv och engagera dig i ett projekt för att utveckla innovativa antivirala läkemedel med SARS-CoV-2 som måltavla? Prof. Nico Dantumas och Prof. Maria Masuccis forskargrupper vid avdelningen för Cell och Molekylärbiologi (CMB) på Karolinska Institutet i Stockholm, har ett långvarigt intresse av humana och virala proteaser och söker för närvarande en postdoktoral forskare med ett intresse att förstå PLpro protease SARS-CoV-2.    

Ditt uppdrag

I projektet ingår att utveckla biokemiska och (icke-infektiösa) cell-baserade metoder för att studera PLpro aktivitet i ett format som tillåter high-throughput och high-content screening för potentiella nya läkemedel. I samarbete med forskargrupper på SciLife och med stöd av Knut och Alice Wallenbergs (KAW) stiftelse kommer dessa metoder spela nyckelrollen för utveckling av nya innovativa läkemedelskandidater som blockerar PLpro-aktivitet. Arbetet kommer också handla om att öka förståelsen för vilken vikt PLpro har för virulensen, framför allt genom sin roll som ett ubiquitin och ISG15 dekonjugas.

Din profil

Du har en doktorsexamen och en stark bakgrund inom cellbiologi. Kandidater med erfarenhet inom ubiquitin-biologi och/eller virala proteaser uppmanas särskilt att ansöka. Den sökande meriteras även av bred erfarenhet inom molekylärbiologi, fluorescence mikroskopi, flödescytometri och rekombinant proteinproduktion och framrening. Tidigare postdoktoral erfarenhet är ett plus. Utmärkt engelska i tal och skrift, bra kommunikation och samarbetsförmåga är ett krav.

Vad erbjuder vi?

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. På Karolinska Institutet bedriver vi innovativ medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige.

Prof. Dantuma och Prof. Masuccis laboratorier erbjuder en inspirerande forskningsmiljö. Vår forskning drivs av nyfikenhet och vi fokuserar på olika aspekter av humana och virala proteaser, t ex viral immune evasion eller vilken roll vissa proteaser spelar i cancer eller neurodegeneration. Båda forskargrupperna finns i nya Biomedicum, Solna, som huserar fler än 1000 forskare från 5 institutioner och state-of-the-art core facilities. Projektet kommer utföras i nära samarbete med forskare på SciLifeLab i Stockholm och Uppsala som erbjuder vid erfarenhet av läkemedelsutveckling från akademi till industri. 

Placering: Stockholm

Typ av tjänst: Ett år heltid med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Ansökan måste innehålla följande svenska eller engelska:

  • Ett kort brev som beskriver ditt intresse av tjänsten och vilka erfarenheter du har som gör dig lämplig för tjänsten. Ange även datum då du skulle kunna börja.
  • Komplett CV med publikationslista
  • Namn och kontaktinformation till 3 referenser

Ansökan ska skickas in via Varbi rekryteringssystem.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1830/2021
Kontakt
  • Nico Dantuma, professor, nico.dantuma@ki.se
  • Maria Masucci, professor, maria.masucci@ki.se
Facklig företrädare
  • Elisabeth Valenzuela, SEKO, 08-524 863 53
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Taher Darreh-Shori, SACO, 08-524 835 29
Publicerat 2021-04-14
Sista ansökningsdag 2021-05-05

Tillbaka till lediga jobb