Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vid Avdelningen för försäkringsmedicin bedriver vi forskning och undervisning om olika aspekter av sjukfrånvaro, hälsa, arbete och livssituation. Exempel på forskningsområden är orsaker till sjukfrånvaro, möjliga konsekvenser av att vara sjukskriven, vad som påverkar återgång i arbete och om sjukskrivningspraxis. Olika typer av data används i såväl epidemiologiska som kvalitativa analyser. Vi är cirka 50 personer och driver cirka 25 olika forskningsprojekt. Vi har etablerat flera stora databaser och har omfattande samarbete med andra forskare, såväl i Sverige som internationellt. Eftersom frågeställningarna är mycket komplexa är behovet av tvärvetenskapliga studier stort. Nu söker vi en forskare till en av våra forskargrupper. Varmt välkommen med en ansökan.

Din roll

Som forskare kommer du att arbeta i flera forskningsprojekt inom avdelningen samt med undervisning i försäkringsmedicin på olika program, liksom på avancerad nivå. I anställningen ingår databearbetning, dataanalys, vetenskaplig publicering, handledning av studenter och doktorander, projektledning samt samverkan med övriga forskare nationellt och internationellt. Centrala uppgifter kommer även att vara att söka forskningsmedel och att bidra till tredje uppgiften.

Vem är du?

Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation motsvarande meritering som forskarassistent. Till denna tjänst söker vi dig med docentur inom epidemiologi och med gedigen erfarenhet av försäkringsmedicinsk forskning. Dokumenterad erfarenhet av undervisning i försäkringsmedicin är meriterande liksom erfarenhet av tvärvetenskapligt forskningssamarbete.

Sökande skall vara väl förtrogen med såväl det försäkringsmedicinska som med de epidemiologiska forskningsfälten generellt och rörande specifika diagnoser, samt därtill inneha dokumenterad, gedigen kompetens inom statistik, survey- och registerforskning. Sökanden ska ha god förmåga att samverka med andra forskare både nationellt och internationellt. Sökanden ska ha erfarenhet av att söka och erhålla forskningsmedel både som huvudsökande och som medsökande. Dessutom ska sökande ha erfarenhet av att handleda studenter och doktorander och ha utmärkta kunskaper i Office-paketet, SAS och Endnote. Att behärska såväl svenska som engelska väl i tal och skrift är ett krav.

Bedömningsgrunder

Vid bedömningen av den sökande lägger vi särskilt stor vikt vid vetenskaplig skicklighet, visad genom dokumenterad kunskap om det försäkringsmedicinska forskningsfältet, tvärvetenskaplig forskning och avancerade statistiska metoder. Vi väger även in förmågan att självständigt, initiera och driva forskning av hög vetenskaplig kvalitet, vid erfarenhet av datainsamling, bearbetning av mycket omfattande databaser och hantering och analys av både enkät- och registerdata. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om Kristina Alexandersons forskargrupp

Ansökan

Ansökan ska innehålla följande handlingar skrivna på engelska: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17e september 2020.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.


Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-3595/2020
Kontakt
  • Julia Martinez Palm, Personalhandläggare, 08-524 832 40, julia.martinez.palm@ki.se
  • Kristina Alexanderson, Forskargruppsledare, Kristina.alexanderson@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
Publicerat 2020-09-03
Sista ansökningsdag 2020-09-17

Tillbaka till lediga jobb