- med inriktning mot forskning

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största forskningsinstitutionerna inom dessa områden i Europa. Vår institution består av forskare inom epidemiologi och biostatistik, doktorander, tillämpade biostatistiker, datainsamlare och databasadministratörer samt administrativ personal, totalt cirka 280 personer. Institutionen är belägen på campus Solna. Mer information finns på vår hemsida ki.se/meb

En förklaring till institutionens framgång är vår anda av samarbete. Konkret betyder det att forskare vid institutionen tar del av och tillsammans finansierar gemensamma resurser (t ex IT och en grupp tillämpade biostatistiker). Enbart forskare som är intresserade av en sådan modell bör överväga att söka den aktuella tjänsten.

Din roll

Tjänsten är förlagd till biostatistikgruppen, som för närvarande består av cirka 45 personer, däribland professorer, lektorer, forskare, postdocs, tillämpade biostatistiker och doktorander. Biostatistikgruppens främsta uppgifter inkluderar (i) egen forskning med starka inslag av metodologi, i befolkningsbaserade studier och inom genetisk och molekylär epidemiologi, (ii) samarbete med andra forskare inom epidemiologi, biomedicin och klinisk vetenskap, och (iii) undervisning inom biostatistik både på grund- och doktorandutbildningsnivå. Biostatistikgruppen vill nu expandera sin metodologiska expertis inom områden som kausal inferens, klinisk prövning, design och analys av epidemiologiska studier samt analys av s.k. high-throughput data.

Anställningens fokus ligger på forskning. Den som anställs förväntas initiera, utföra och leda forskning, handleda doktorander, deltaga i undervisning och genomföra administrativa uppgifter i enlighet med de behov som uppstår vid institutionen och Karolinska Institutet. Förmågan att framgångsrikt söka och erhålla externa forskningsmedel är av stor vikt.

Den anställde förväntas att utvecklas inom sitt eget forskningsområde i biostatistik och att bidraga till undervisningen av studenter på grund- och doktorandnivå

Behörighetskrav

Behörig att anställas som lektor är den som utöver att ha avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens visat vetenskaplig skicklighet, pedagogisk skicklighet samt lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (Se anvisningar till anställningsordning för lärare vid Karolinska institutet).

För att vara behörig skall den sökande vara etablerad som självständig forskare inom biostatistik eller relaterat område. Hon/han måste ha en stark vetenskaplig bakgrund i både metodologisk och tillämpad statistik, tillsammans med ett tydligt intresse av biologi, medicin, epidemiologi och/eller folkhälsa, och personen måste vara en god pedagog. Den sökande förväntas bli en framtida ledare i biostatistik vid Karolinska Institutet, så dokumenterat ledarskap och samverkansskicklighet bör kunna uppvisas.

Bedömningsgrunder 

Anställningen har en inriktning mot forskning och vid bedömningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: vetenskaplig skicklighet (3), pedagogisk skicklighet (2), lednings-, utvecklings- och samverkansskicklighet (1).

Sökande till tjänsten som lektor i biostatistik skall ha mycket goda vetenskapliga meriter, vilket skall styrkas genom publikationer av hög vetenskaplig kvalitet i internationella tidskrifter inom biostatistik. Sökande skall kunna uppvisa färdigheter att samarbeta med medicinska forskare och viss ledarskapserfarenhet. Sökande skall ha varit huvudsökande av beviljade konkurrensutsatta forskningsmedel och ha potential att erhålla ytterligare medel inom sitt forskningsområde. Sökande skall också ha erfarenhet av handledning av doktorander som huvudhandledare.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering:  Solna

https://ki.se/en/meb/meb-biostatistics-group

Din karriär fortsätter här

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning, redovisade i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).    

Granskning av meriter kommer att ske av externa sakkunniga på engelska. Av den anledningen skall alla bifogade handlingar vara skrivna på engelska.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 4 maj 2020!

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad - och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-499/2020
Kontakt
  • Professor Keith Humphreys , keith.humphreys@ki.se
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, SACO, 08-52486199
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Niklas Andersson, OFR, 08-524 874 19
Publicerat 2020-04-03
Sista ansökningsdag 2020-05-04

Tillbaka till lediga jobb