Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar inom vilka det bedrivs både undervisning och forskning. Institutionen är den tredje största av Karolinska Institutets  undervisningsinstitutioner och är engagerad i 10 av KIs 19 utbildningsprogram. Institutionen är även involverad i avancerad forskning inom såväl grundforskning som tillämpad forskning. Vid Institutionens avdelningar bedrivs undervisning och forskning inom klinisk mikrobiologi, klinisk farmakologi, klinisk fysiologi, klinisk kemi, patologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin. Dessa avdelningar speglar kliniker inom Karolinska Universitetslaboratoriet på Karolinska Universitetssjukhuset.

Avdelningen för klinisk mikrobiologi
KI har sedan länge en stark undervisnings- och forskningsprofil inom klinisk mikrobiologi. Undervisningen i klinisk mikrobiologi ges till flera av KIs utbildningsprogram såsom biomedicinsk analytikerprogrammen, tandhygienister och tandläkare, sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen, läkarprogrammet med flera. Undervisningen är integrerad med forskningsverksamheten. Avdelningen för klinisk mikrobiologi har i dagsläget tre forskargrupper inom klinisk bakteriologi och fem forskargrupper inom klinisk virologi. Ett nära undervisnings- och forskningsamarbete föreligger mellan avdelningen för klinisk mikrobiologi och Karolinska Universitetslaboratoriet på Karolinska Universitetssjukhuset.

Din roll som Universitetsadjunkt
Vid avdelningen för klinisk mikrobiologi bedrivs undervisning inom allmän och klinisk mikrobiologi, immunologi, hygien och biomedicinsk laboratorievetenskap, samt även omfattande kvalitetssäkring och vetenskaplig metodik. Arbetsuppgifterna är huvudsakligen inriktade på undervisning, men den anställda adjunkten förväntas även bedriva högkvalitativ forskning inom pedagogik eller forskning med anknytning till avdelningens forskningsområden.

Undervisningsuppdraget består av kursansvar och momentansvar samt planering, genomförande och examination av undervisning i olika former. Detta innebär allt från föreläsningar och seminarier till laboratorieundervisning. Adjunkten ska som moment- eller kursansvarig planera och genomföra utbildningen i samarbete med övriga lärare. En stor del av utbildningen utförs interaktivt. En annan viktig del av arbetet är att skapa utbildningsmaterial i form av föreläsningar, instuderingsfrågor, digitala examinationsuppgifter och fallpresentationer.

Vem söker vi?
Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde. Önskvärt är att man har en utbildning i pedagogik om minst 10 veckor och intresse för pedagogiskt utvecklingsarbete. 

Medicinsk bakgrund inom klinisk mikrobiologi är helt nödvändig. Sökande ska sålunda ha bred erfarenhet av undervisning på flera olika program såsom biomedicinska analytiker-, läkar-, tandläkar-, tandhygienist- samt sjuksköterskeprogrammen. Vidare bör sökande ha erfarenhet av att leda och organisera undervisning på avancerad nivå. Vi förväntar oss att adjunkten ska ha erfarenhet av arbete i CANVAS, Pingpong, Ladok 3, Inspera, TimeEdit och KliPP. Personen ska ha stor erfarenhet av grundundervisning av olika typer av yrkeskategorier. Erfarenhet av nära samarbete med sjukvården är också av stort värde.

Stor vikt lägges på personliga egenskaper. Mycket god kunskap i svenska och engelska är nödvändiga. Då verksamheten bedrivs integrerat i en internationell miljö och med olika yrkeskategorier är det av stor vikt att den sökande har god förmåga till samarbete och erfarenhet av att arbeta i en multikulturell miljö.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Huddinge, Campus Flemingsberg

Ansökan
Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.
https://ki.se/om-ki/meritportfolj-for-larare-och-forskare

Varmt välkommen med din ansökan senast den 17 Januari 2020.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-60/2020
Kontakt
  • Anders Sönnerborg,, anders.sonnerborg@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Emilie Hultin, Annica Lindkvist, SACO, 08-524 832 86, 08-524 837 46
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2020-01-08
Sista ansökningsdag 2020-01-17

Tillbaka till lediga jobb