Vid Institutionens avdelningar bedrivs forskning och undervisning inom klinisk farmakologi, klinisk fysiologi, klinisk kemi, klinisk mikrobiologi, patologi, klinisk immunologi samt transfusionsmedicin och dessa speglar kliniker inom Karolinska Universitetslaboratoriet på Karolinska Universitetssjukhuset. Institutionen är den tredje största av Karolinska Institutets undervisningsinstitutioner och är engagerade i 10 av Karolinska Institutets 19 utbildningsprogram.

Avdelningen för Klinisk Farmakologi
Klinisk farmakologi består av en akademisk del och en sjukvårdsdel. Dessa är integrerade och förlagda till Karolinska universitetssjukhuset, Huddinge. Ämnet klinisk farmakologi förenar många olika kompetenser som läkare, sjuksköterska, farmaceut, molekylärbiolog, kemist och biomedicinsk analytiker i ett interprofessionellt teamarbete.

På avdelningen bedrivs forskning, kliniskt arbete och undervisning. Undervisningen i farmakologi ges till flera av Karolinska institutets utbildningsprogram såsom sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen, läkarprogrammet, biomedicinsk analytikerprogrammen med flera. I sjuksköterskeprogrammet ingår även läkemedelsberäkning.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att som moment- eller kursansvarig planera och genomföra utbildningen i samarbete med övriga lärare. Stor del av utbildningen utförs interaktivt i lärplattformen Canvas. En viktig del av arbetet är att skapa utbildningsmaterial i form av föreläsningar, instuderingsfrågor och fallpresentationer. Det finns även möjlighet att involveras i de forskningsprojekt som bedrivs på avdelningen.

Placering i Huddinge, Flemingsberg.

Kvalifikationer
Behörig att anställas som adjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens inom för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde.

Lämplig akademisk bakgrund kan vara farmaceut eller sjuksköterska med farmakologisk kompetens. Även individer med annan medicinsk bakgrund eller farmakologisk bakgrund kan söka. Vidare bör sökande ha erfarenhet av att leda och organisera undervisning på avancerad nivå. Forskarutbildning är meriterande. Vi ser gärna pågående forskning knuten till avdelningens forskningsområden.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska:
• Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-6356/2019
Kontakt
  • Georgios Panagiotidis,, georgios.panagiotidis@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65
  • Emilie Hultin, Annica Lindkvist, SACO, 08-524 832 86, 08-524 837 46
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-12-13
Sista ansökningsdag 2020-01-13

Tillbaka till lediga jobb