Institutionen för kvinnors och barns hälsa bedriver forskning på såväl kliniska som grundvetenskapliga problemställningar inom områdena kvinnors och barns hälsa. Institutionen är indelad i tio avdelningar, alla med olika vetenskaplig profil och med flera forskargrupper. Vi bedriver även omfattande utbildning, bland annat på läkarprogrammet, på barnmorskeprogrammet, inom specialistutbildningar för barnsjuksköterskor och läkare, samt forskarutbildning inom institutionens alla forskningsområden.

Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?
KIND (www.ki.se/kind) är ett kompetenscentrum för forskning, utveckling och utbildning kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, till exempel ADHD och autismspektrumtillstån

Din roll
KIND deltar i flera internationella (EU) multicenterstudier av hjärnans utveckling och beteende/symtomutveckling hos förskolebarn med neuropsykiatriska diagnoser, primärt autism och ADHD. Som innehavare av denna tjänst har du ansvar för övergripande planering och koordinering av dessa studier, både internt på KIND/KI men också i relation till andra partners i Sverige och i utlandet.

Mer specifikt ingår följande arbetsuppgifter:

  • Möten med projektledare och kliniker som genomför projektet
  • Skriva etikansökningar (inkl amendments) tillsammans med projektledare
  • Ha översikt över avtal och överenskommelser och driva på processer kring sådana avtal (t.ex. MTAs, DPAs)
  • Upprätta och vidmakthålla bra och korrekt studiedokumentation och säkerhetsrutiner
  • Samarbeta med övriga medarbetare och bidra till att upprätta och vidmakthålla säkra och effektiva system för organisering/lagring av studiedata/material/prover
  • Kontaktperson gentemot biobank och avtalsjurister mm
  • Delta på möten inom multicenterstudien (telefon, live)
  • Hjälp vid löpande drift av projekt vid behov (assistera vid undersökningar av forskningspersoner, datainmatning, kodning etc).
  • Hjälpa till med rekryteringsarbete (spridning av info till potentiella försökspersoner)
    Arbetet är i stor grad flexibelt tidsmässigt, men det förutsätts att man kan vara med på telefonmöten (ca 1-2 i veckan) och ibland resor till övriga partners.

Vem är du?
Du som söker måste ha en doktorsgrad (PhD) inom medicinsk vetenskap eller i huvudsak motsvarande erfarenhet. Tidigare erfarenhet av internationella medicinska studier är en stor fördel, likaså erfarenhet av etikprövning och avtalsprocesser. Du bör ha god kännedom om hantering av biologiska prov (t.ex. blod, saliv) och forskningsdata mer generellt. Du bör ha en god förståelse av de viktigaste lagar och regler som gäller vid medicinsk forskning.
Du måste kunna jobba strukturerat och effektiv individuellt, men också kunna samarbeta effektivt med andra personer med olik bakgrund än dig själv. Vi söker en person som har förmågan att se helheten i komplexa processer utan att det går på bekostnad av detaljsinne/noggrannhet. Goda sociala färdigheter är också nödvändigt, samt exekutiv förmåga (planering, initiativ, prioritera, ha flera bollar i luften samtidigt). Du måste kunna kommunicera flytande i tal och skrift på engelska och helst även på svenska.
Meriterande i övrigt men inte krav:

  • Färdigheter utöver det vanliga i IT, programmering eller statistik.
  • Läkarexamen eller psykologexamen/motsvarande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, och både intervju, referenstagning och skriftligt arbetsprov kan komma att ingå i urvalsprocessen.

Vad erbjuder vi?
En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Placering: Solna 


Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan senast den 2 januari 2020.
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

I din ansökan vill vi att du inkluderar ett personligt brev på högst 1 sida där du beskriver varför du är motiverad att söka tjänsten och dina mest relevanta erfarenheter/meriter.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Januari/februari eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Referensnummer 2-6348/2019
Kontakt
  • Sandra Vieru, Personaladministratör, 08-524 823 84
  • Terje Falck-Ytter, Forskargruppsledare, 070-458 14 74
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Bodil Moberg , OFR, 08-524 836 01
  • John Inge Johnsen , SACO, 08-517 775 15
Publicerat 2019-12-12
Sista ansökningsdag 2020-01-02

Tillbaka till lediga jobb