Karolinska Institutet, Institutionen för onkologi-patologi

Institutionen för onkologi-patologi bedriver grundläggande, translationell och klinisk forskning samt utbildning med anknytning till cancer. Cirka 300 personer från 40 nationer arbetar för närvarande vid institutionen. Drygt 30 forskargrupper med olika cancerforskningsprofiler är engagerade och vi har cirka 110 doktorander. Institutionen för onkologi-patologi ansvarar för grundutbildning i patologi, onkologi och rättsmedicin för läkarstudenter, samt tumörbiologikurser för biomedicinstudenter och patologiutbildningar för optiker.

Avdelning
Karolinska Institutet, Institutionen för onkologi-patologi, söker en projektkoordinator med inriktning mot forskargruppsadministration, dess ekonomi och personalärenden. Du kommer primärt att jobba i tre forskargrupper vid institutionen som alla har forskningsprojekt inom molekylär-och klinisk onkologi som sitt fokus. Du kommer även att arbeta på institutionens administrativa enhet med olika uppgifter, bl.a. med institutionens årliga konferens.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av forskargruppsadministrativa ärenden vid KI eller annat universitet och gillar att ha flera arbetsuppgifter som löper parallellt. Tjänsten innebär att du framförallt kommer att jobba med det som rör ekonomin i våra forskargrupper men även med viss personaladministration, anordnande av vetenskapliga möten samt kommunikation med våra anslagsgivare och vetenskapliga samarbetspartners.

Närmare beskrivning av arbetsuppgifter och ansvarsområden
- Hantering av beställning av fakturor i KI, KS och privata aktörers fakturasystem.
- Kommunikation och rekvirering av forskningsmedel från statliga, landstings - och privata anslagsgivare.
- I samarbete med forskargruppsledare och institution upprätta forskargrupps- och projektbudgetar, ekonomisk uppföljning samt medverka vid ekonomisk redovisning till anslagsgivare.
- Hjälpa forskargruppsledare med intern kommunikation i forskargruppen samt extern kommunikation mot samarbetspartners på engelska och svenska.
- Bistå forskargruppens medarbetare gällande anställningskontrakt, reseorder/reseräkningar mm.
- Medverka vid administrativa utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer
Vi söker en person med akademisk utbildning, gärna inom ekonomi, som är strukturerad och ansvarsfull. Då våra forskningsadministrativa uppgifter är dynamiska i mängd och tid behöver du vara flexibel i ditt arbetssätt. Som koordinator i våra grupper kommer du att kommunicera med många olika professioner, till exempel forskare inom/utom gruppen samt olika anslagsgivare. Vi sätter därför stort värde vid att du som sökande har lätt för att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
Då du kommer att jobba med elektroniska beställningar och fakturahantering bör du ha dokumenterad erfarenhet av detta. Meriterande är om du tidigare har arbetat med KI:s och/eller SLL:s fakturahantering. Du bör också ha kunskap inom dataprogrammen Word, Excel och Powerpoint så att du självständigt kan arbeta i dessa. Då du kommer att arrangera vetenskapliga möten med nationella och internationella talare så ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet av att administrativt och ekonomiskt arrangera sådana.
I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2827/2019
Kontakt
  • Senior forskare Kristina Viktorsson, 070 167 14 85
  • Professor Rolf Kiessling, 073 342 88 48
  • Senior forskare Isabelle Magalhaes, 073 975 29 74
  • Administrativ chef Maria Von Witting, 08 517 758 78
Facklig företrädare
  • Andreas Lundqvist, SACO, 08 517 768 84
  • Helen Eriksson, OFR, 08 517 762 79
Publicerat 2019-05-13
Sista ansökningsdag 2019-05-22

Terug naar vacatures