Karolinska Institutet, Institutionen för mikrobiologi, tumör- och cellbiologi

Institutionen för mikrobiologi, tumör-och cellbiologi (MTC) vid Karolinska Institutet i Solna bedriver forskning och undervisning inom immunologi, infektionsbiologi, cellbiologi och cancer. MTC har drygt 430 verksamma medarbetare, varav 80 doktorander, 77 postdoktorer och 32 professorer. Våra nyckelord är tvärvetenskaplighet, kliniskt förankrad grundforskning samt nationellt och internationellt samarbete.

Avdelning
Tjänsten är placerad i docent Susanne Nyléns forskargrupp. Forskargruppen arbetar med infektionsbiologi, framförallt med inriktning på studier av hur parasiter interagerar med värdorganismer och andra patogena mikroorganismer.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består i att utföra olika cell- och molekylärbiologiska tekniker, såsom cellodling, preparation av DNA, RNA och protein från celler, PCR och westernblot analys. Den anställde kommer även analysera RNA modifieringar, utföra immunoprecipiteringar och undersöka modifierat RNA och RNA bindande proteiner, kloning och transfektering av celler med CRISPR/Cas9.

Kvalifikationer
Kunskap och erfarenhet från forskning är ett krav. Sökande bör ha Master of Science-examen inom biomedicin, molekylärbiologi, bioteknologi, eller motsvarande. Kunskap om, och praktisk erfarenhet av de tekniker som nämnts ovan är meriterande.

I övrigt förutsätts att du är noggrann, lyhörd och självständig, liksom att du har god samarbetsförmåga. Den sökande kommer vara delaktig i projekt som involverar samarbetspartners från andra länder och således är utmärkta kunskaper i engelska språket ett krav för tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2220/2019
Kontakt
  • Susanne Nylén, Susanne.Nylen@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, Henry.Wolling@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
  • Daisy Hjelmqvist SACO, daisy.hjelmqvist@ki.se
Publicerat 2019-04-09
Sista ansökningsdag 2019-04-19

Terug naar vacatures