Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Positronemissionstomografi (PET) är en bildteknik som används för att undersöka hjärnans funktion hos friska försökspersoner och patienter med neuropsykiatriska sjukdomstillstånd.

PET-gruppen vid Karolinska Institutet är en av de världsledande inom sitt forskningsområde. PET har fått ökad tillämpning för att mäta bindning av läkemedel till receptorer för hjärnans signalsubstanser vilket ger möjlighet att optimera behandling med såväl etablerade som nya läkemedel. Dessa principer tillämpas i ett omfattande samarbete mellan PET-gruppen vid Karolinska Institutet och olika läkemedelsföretag.

Arbetsuppgifter
Vi söker en person med erfarenhet av att arbeta med HPLC samt med utveckling av analytiska metoder. Du kommer främst att analysera PET radioligander, deras radiometaboliter i plasmaprover och även bestämma deras proteinbindningsgrad. Du kommer att arbeta i olika forskningsprojekt med ansvar för metodutveckling inom PET radiometabolitanalys. Forskningen är translationell och innehåller både djurexperimentmodeller och humanstudier.

Kvalifikationer
Du behöver ha universitetsexamen i analytisk kemi med erfarenhet av HPLC och LC-MS. Du ska behärska engelska väl i både tal och skrift. 

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. 

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1969/2019
Kontakt
  • Anders Ihrfors, Personalhandläggare, 08-524 832 87
  • Guennadi Jogolev, Enhetschef, 070-7204102, guennadi.jogolev@ki.se
  • Professor Christer Halldin, 08-517 726 78, christer.halldin@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2019-03-27
Sista ansökningsdag 2019-04-17

Terug naar vacatures