Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning

Avdelningen för psykologi bedriver forskning och utbildning i skärningspunkten mellan psykologi och klinisk neurovetenskap samt biomedicin. För närvarande arbetar fjorton forskargrupper vid avdelningen. Avdelningen svarar för huvuddelen av de kurser som ges på Karolinska Institutets psykologprogram och ansvarar även för en del andra kurser vid Karolinska Institutet både inom grund- och forskarutbildning.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för tjänsten består av att ansvara för att planera, samordna och administrera vissa utbildningsinsatser som ges av avdelningen för psykologi inom psykologprogrammet samt att förmedla kunskap om psykologi även inom ramen för andra utbildningar och professioner. En central arbetsuppgift är att bidra med såväl teoretisk som praktisk kunskap om psykologiska mekanismer och evidensbaserade psykologiska behandlingsmetoder. Likaså att delta som lärare inom ramen för en kurs om utveckling av självkännedom och kliniska färdigheter på psykologprogrammet. Att bidra i utvecklingen av evidensbaserad pedagogiska upplägg är en del av arbetsuppgifterna, önskvärt är även samverkan med andra lärare/forskare kring dessa frågor och att klinisk kunskap förmedlas på olika sätt inom ramen för psykologprogrammet samt genom utbildningsinslag på andra program.

Kvalifikationer

Sökande ska vara legitimerad psykolog med inriktningen Kognitiv beteendeterapi (KBT). Det är viktigt att sökande har gedigen erfarenhet av kliniskt psykologiskt arbete samt stor erfarenhet av att ansvara för, planera, samordna och administrera utbildning inom området psykologi och psykologisk behandling för olika professionsgrupper. Det är även önskvärt med erfarenhet av evidensbaserad pedagogik. 

Grundläggande datorkunskaper är ett krav för tjänsten, likaså att kunna uttrycka sig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av lärplattformar anses meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid förmågan att samarbeta med andra, arbete i grupp samt förmåga att bedriva självständigt arbete. Önskvärda egenskaper hos sökande är kreativitet, planeringsförmåga och pedagogisk kompetens.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogisk skicklighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1344/2019
Kontakt
  • Julia Martinez Palm, Personaladministratör, 08-524 832 40, julia.martinez.palm@ki.se
  • Pia Enebrink, Lektor, Pia.Enebrink@ki.se
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80
Publicerat 2019-02-28
Sista ansökningsdag 2019-03-21

Tillbaka till lediga jobb