Institutionen för medicin, Solna, Avdelningen för klinisk epidemiologi

Institutionen för medicin, Solna, är en av de största kliniska institutionerna vid Karolinska Institutet. Institutionen är uppdelad i avdelningar som i sin tur består av en eller flera forskargrupper. Verksamheten består av forskning, forskarutbildning och grundutbildning för blivande läkare och biomedicinare. Institutionen har tre profilområden: allergi, kardiovaskulär medicin och inflammatoriska sjukdomar.

Avdelning
På Avdelningen för klinisk epidemiologi arbetar vi i en dynamisk forsknings- och utbildningsmiljö nära sjukvården. Här bedrivs klinisk och registerbaserad epidemiologisk forskning med forskare inom Stockholms regionen samt i internationella och nationella samarbeten. Vi driver KI/SLL:s Forskarskola för kliniker inom epidemiologi och inom avdelningen finns även Centrum för läkemedelsepidemiologi med forskning på en internationellt ledande nivå. För att stödja forskningen har vi ett eget IT-system med högt ställda säkerhetskrav och som utvecklas kontinuerligt. Vi ökar samarbetet med universitetssjukhuset och söker nu en ytterligare IT-ansvarig som vill ta ansvar för utveckling, drift och underhåll för IT-verksamheten.

Arbetsuppgifter
Som IT-ansvarig kommer du att planera och utveckla IT-stödet för forsknings- och utbildningsverksamheten samt  ansvara för förvaltningen av IT-infrastrukturen. Arbetet är på både operativ och strategisk nivå och du är ansvarig för ett funktionellt IT-/systemområde inklusive servrar, nätverk, arbetsplats- och fjärrtjänster, AV-utrustning, och övrigt förekommande funktioner/utrustning. Du kommer att vara beställare gentemot leverantörer och andra externa parter, ha ansvar för operativ koordinering med KIs och sjukvårdsregionens IT-organisationer och IT-leverantörer samt ansvara för att IT systemen möter de behov och krav som verksamheten  ställer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från en större organisation. Tidigare erfarenhet av verksamhetsutveckling är ett plus samt meriterande om du har en teknisk högskoleutbildning.

Detta är en delvis operativ tjänst, därför ställs det höga krav på dina tekniska färdigheter. Som person är du drivande, har ett helhetstänk och är en god kommunikatör. Du har lätt för att samarbeta och är duktig på att skapa samt upprätthålla bra relationer med både medarbetare såväl som externa partners.

Tjänsten kräver en förståelse för arbete med integritetskänsliga data och ett högt säkerhetstänk. Erfarenhet av datasäkerhetsarbete är meriterande.

Avancerade kunskaper är nödvändiga i användning av Windows Server 2012/2016, Microsoft clustering och Hyper-V samt i Backup Exec. Mycket goda kunskaper behövs om systemplanering, beställning samt hårdvarukonfigurering och installation av servrar, SAN, switchar och bandbibliotek. Erfarenhet av VPN och Cisco nätverksprodukter behövs.

Arbetet kräver goda kunskaper i engelska och svenska.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-646/2019
Kontakt
  • Johan Askling / avdelningschef, Johan.Askling@ki.se
  • Michael Fored / Forskargruppsledare, Michael.Fored@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75 , biborka.bveress@ki.se
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2019-01-30
Sista ansökningsdag 2019-03-10

Terug naar vacatures