Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning

Enheten för stöd till program- och utbildningsnämnder ansvarar för mobilitetsverksamheten med in- och utresande studenter på grund- och avancerad nivå. Enhetens verksamhet innefattar också stöd till läkarprogrammet och biomedicinprogrammen med handläggning och studievägledning, studenträtt och samordning av stöd till studenter med funktionsvariationer. Enheten tillhör avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd där också studieadministrativa enheten, enheten för student- och karriärservice, studenthälsan och uppdragsutbildning ingår. Totalt arbetar ca 75 personer på avdelningen.


Arbetsuppgifter

Som internationell handläggare ansvarar du för ansökningsprocessen och administrationen kring in- och utresande studenter. I arbetet ingår också att informera om utbytesstudier, organisera introduktion och mottagning för inkommande studenter och att delta i uppföljning av utbytesstudenterna. Verksamhetsutveckling och deltagande i det strategiska internationaliseringsarbetet ingår som en del i arbetet.

De fyra internationella handläggarna har ett stort kontaktnät både inom och utanför KI. Internationella kontakter förekommer dagligen liksom omfattande kontakter med enskilda studenter och lärare. Muntliga presentationer på både svenska och engelska förekommer och det kan också bli aktuellt med resor i tjänsten.

Vi söker nu en ny kollega då en av våra fyra internationella handläggare går mot nya utmaningar. Vi söker dig som tillsammans med övriga kollegor vid enheten ska handlägga och driva frågor rörande utbytesstudier. Anställningen är placerad vid campus Solna men arbetet förläggs också vid campus Flemingsberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • relevant högskoleutbildning
  • erfarenhet av att arbeta med internationaliseringsfrågor
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande för tjänsten är:

  • erfarenhet av studentnära arbete eller motsvarande
  • erfarenhet av att kommunicera på webben

Arbetet innebär en kombination av omväxlande och rutinmässiga uppgifter och ställer stora krav på noggrannhet, planering samt att arbeta självständigt och utåtriktat.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Du ska vara noggrann och strukturerad, ta egna initiativ och ha en förmåga att driva frågeställningar framåt.

Du drivs av att ge god service och är van att möta personer i olika situationer. Du är bra på att bygga relationer och samarbeta med andra

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-564/2019
Kontakt
  • Charlotta Cederberg, enhetschef, 08-524 864 68
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2019-01-25
Sista ansökningsdag 2019-02-15

Terug naar vacatures