Karolinska Institutet

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 490 miljoner år 2018, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Anställningen är knuten till Sektionen för Neurogeriatrik som består av sammanlagt cirka 80 medarbetare. Sektionen bedriver framför allt translationell preklinisk forskning om Alzheimers sjukdom, andra demenssjukdomar och andra neurodegenerativa tillstånd i laboratorier i BioClinicum, KI Campus Solna och Neo, KI Campus Flemingsberg. Den aktuella tjänsten är placerad i BioClinicum, Solna.

Arbetsuppgifter
I rollen som Senior Lab Manager ansvarar du för apparatur, serviceavtal, kemikalier och brandskydd samt för introduktion och handledning av personal. Visst laborativt forskningsarbete kan bli aktuellt. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Kvalifikationer 
Vi söker en organiserad, driven, social och initiativtagande person med god kommunikationsförmåga och ett genuint intresse för forskning inom neurobiologi. För arbetet krävs att du har ett positivt sätt och en förmåga att skapa goda kontakter.Vi kommer därför att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. För behörighet till denna tjänst krävs även:
Universitetsexamen inom relevant område, god erfarenhet av att organisera laborativt arbete, tekniskt kunnande avseende drift och service av laboratorieapparatur samt erfarenhet av projektledning. Du skall vara mycket bra på att kommunicera muntligt och skriftligt på både svenska och engelska samt ha god förmåga till samarbete såväl som ledarskap.
Doktorsgrad samt god kännedom om regelverk och lagstiftning angående laboratoriemiljö och kemikaliehantering är meriterande.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5831/2018
Kontakt
  • Maria Ankarcrona, Professor, Sektionschef, 08- 585 836 17, maria.ankarcrona@ki.se
  • Ulla Cronfalk-Hernlund, Administrativ chef, 08- 524 868 18, ulla.cronfalk-hernlund@ki.se
  • Maria Staiger, Personalhandläggare, 08- 524 837 79, maria.staiger@ki.se
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Carina Eklund, OFR, 08-585 826 65, carina.eklund@ki.se
  • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, agneta.ohlen@ki.se
Publicerat 2018-10-26
Sista ansökningsdag 2018-11-16

Terug naar vacatures