Karolinska Institutet, Institutionen för Medicinsk biokemi och biofysik, Division of Molecular Metabolism

Karolinska Institutet är en arbetsplats med kreativa och stimulerande miljöer, stort internationellt utbyte både inom forskning och utbildning samt goda utvecklingsmöjligheter. Vår vision är att vara ett av de ledande universiteten i världen inom det medicinska området. Du är intresserad av att arbeta i en miljö som präglas av konkurrens, både nationellt och internationellt, som tar tillvara på medarbetarnas initiativ, kreativitet, självständighet och kompetens.
Avdelningen för molekylär metabolism är en del av institutionen för medicinsk biokemi och biofysik och har sina lokaler i det helt nybyggda moderna laboratoriet Biomedicum, Karolinska Institutet, Solna campus. Vid avdelningen för molekylär metabolism bedrivs forskning kring mitokondriens funktioner i en stimulerande forskningsmiljö. Mitokondrien utgör en viktig del av cellens maskineri och nedsatt mitokondriefunktion är inblandat i flera ärftliga sjukdomar, normalt åldrande och åldersrelaterade sjukdomar. På avdelningen för molekylär metabolism bedrivs forskning kring hur mitokondriens
funktionregleras och vad som händer när mitokondrierna inte fungerar som de ska. Detta studeras i olika modellsystem så som patientceller,bananfluga och musmodeller. Avdelningen består idag av tre forskargrupper och ca25 personer i en internationell och stimulerandearbetsmiljö.
Avdelningen har ett mycket nära samarbete med Centrum för medfödda metabolasjukdomar vid Karolinska universitetssjukhuset.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en forskningskoordinator till professor Nils-Göran Larssons grupp. Arbetet innebär många kontaktytor, såväl inom Karolinska Institutet, med Centrum för medfödda metabola sjukdomar vid Karolinska universitetssjukhuset, nationella och internationella samarbetspartners, myndigheter och forskningsfinansiärer. Dina arbetsuppgifter kommer att vara mycket varierande, bland annat:

 • Identifiera forskningsfinansiärer och aktuella utlysningar samt samordna ansökningar till dessa
 • Tillsammans med Nils-Göran Larsson och andra gruppmedlemmar skriva ansökningar och rapporter till nationella och internationella finansiärer
 • Arbete med etiska ansökningar och avtal för utbyte av vetenskapligt material.
 • Förbereda material som används vid presentationer av verksamheten
 • Underhålla och utveckla avdelningens och de individuella gruppernas websidor och konton på sociala media
 • Koordinera vetenskapliga konferenser och avdelningsgemensamma aktiviteter

Arbetet omfattar även utskick av information, bokning av lokaler, resor och hotell, fakturahantering, reseräkningar, upprättandet av agendor med mera.

Kvalifikationskrav
Ansvarskänsla, samarbetsförmåga och servicekänsla är viktiga för arbetet. Arbetet som forskningskoordinator kräver ett genuint intresse för forskningsadministration och för att ge service till forskningsaktiva medarbetare.
Du har relevant utbildning, gärna licenserad eller disputerad inom biomedicin, eller molekylärbiologi. Arbete i forskningsmiljö och/eller arbete med liknande uppgifter inom universitet/högskola är meriterande. För arbetet krävs mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har god datorvana och mycket goda kunskaper i Microsoft Office.
Du kan självständigt och noggrant planera och prioritera ditt arbete. Du är en serviceinriktad och positiv person med en god samarbetsförmåga som drivs av att leverera ett kvalitativt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Den sökande ska genom sin erfarenhet, kompetens och lämplighet stärka det administrativa arbetet och komplettera forskargruppen.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4878/2018
Kontakt
 • Camilla Koolmeister, Avdelningschef, 08-524 800 00 / camilla.koolmeister@ki.se
 • Nils-Göran Larsson, Professor, 08-524 800 00 / nils-goran.larsson@ki.se
Facklig företrädare
 • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75 , biborka.bveress@ki.se
 • Anne Edgren, OFR/S, P, O, 08-524 87570
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-09-11
Sista ansökningsdag 2018-10-14

Terug naar vacatures