Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, Kommunikationsavdelningen

Vill du arbeta i en organisation som forskar och utbildar för människors bättre hälsa? Är du en nyfiken och driven person som trivs med att planera, koordinera och utföra olika kommunikationsuppdrag och aktiviteter? Då kan det här vara rollen för dig!

Kommunikationsavdelningen vid Karolinska Institutet (KI) erbjuder ett vikariat på 50 procent under ett år för dig som vill arbeta som projektledare och kommunikatör med varierade uppdrag. Du kommer att arbeta självständigt men också delta i kommunikationsuppdrag som leds av andra.

KI är ett av de ledande universiteten i världen inom det medicinska området. Att arbeta hos oss innebär att du är med och medverkar till KI:s vision – att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. Vi erbjuder en attraktiv arbetsplats med kreativa och stimulerande miljöer, stort internationellt utbyte både inom forskning och utbildning samt goda utvecklingsmöjligheter.

Arbetsuppgifter

Du ingår i universitetets kommunikationsavdelning och arbetar framför allt med kommunikationsuppdrag inom externa relationer och forskningskommunikation – event, ordna möten och koordinera projekt men också att se över innehåll och publicera på webb. Det är viktigt att du gillar att ta dig an olika uppdrag eftersom du i dialog med enhetschef kommer att bistå ordinarie medarbetare som är föräldralediga på deltid. I tjänsten ingår också att ge kommunikationsråd till forskare och lärare i organisationen.

Anställningen är på deltid under perioden 1 november 2018 till och med 31 oktober 2019.

Kvalifikationer

Utbildning: Du har relevant akademisk examen med inriktning mot projektledning och/eller kommunikation eller motsvarande.

Erfarenhet: Du har erfarenhet av projektledning och varierade kommunikationsuppdrag. Erfarenhet från arbete inom ett universitet eller annan myndighet eller inom hälso- och sjukvården, läkemedels- eller bioteknikbranschen är meriterande. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav.

Tjänsten ställer stora krav på flexibilitet, ordningssinne, förmåga att arbeta självständigt och att ta ansvar. Vi värdesätter initiativförmåga, att du kan skapa goda relationer och har lätt för att samarbeta med andra.

Du ska också vara en van användare av MS Office och kunna hantera webbpubliceringsverktyg (gärna Drupal).

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Kommunikationsavdelningen vid KI är en central resurs för hela universitetet. Avdelningens medarbetare stödjer KI:s verksamhet, utbildning och forskning i strategiska och operativa kommunikationsfrågor. Läs mer om avdelningen på: http://ki.se/medarbetare/kommunikationsavdelningen

Tjänsten är placerad vid Karolinska Institutets campus i Solna.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4149/2018
Kontakt
  • Madeleine Svärd Huss, tf enhetschef, 08-524 838 94
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-07-25
Sista ansökningsdag 2018-08-24

Terug naar vacatures