Karolinska Institutet

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 450 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Region Stockholm, Karolinska Universitetssjukhuset samt S:t Eriks ögonsjukhus. Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet.
Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning

Avdelningen inom Neuro består av 21 forskargrupper som bedriver forskning inom neurologiska sjukdomar samt hjärn- och ryggmärgsskador. I gruppen för Translationell Neurofarmakologi arbetar ungefär 15 medarbetare bestående av bl.a. molekylärbiologiska och biokemiska forskare, läkare och sjuksköterskor under ledning av Professor Per Svenningsson. Målet med forskningen inom gruppen är att närmare förstå orsaken bakom olika neurodegenerativa sjukdomar, som Parkinsons sjukdom och Huntingtons sjukdom, för att kunna upptäcka nya och bättre terapier för patienter som lider av dessa sjukdomar. Forskningen sträcker sig brett från basforskning till patientorienterad klinisk forskning vilket underlättar translationen av basala fynd till klinik och kliniska fynd till basforskning. Gruppens styrka ligger i att denna translationella möjlighet kombineras med metodologisk expertis inom genetik, radiologi och proteinvetenskap.

Arbetsuppgifter

Som forskningsassistent kommer du bl.a. att arbeta med patientdatabaser, flödescytometri, proteinanalyser och möjligtvis genetiska analyser och andra laborativa tekniker. Källan för dessa prover kommer att ursprunga från i första hand mänskliga prover, men kan även röra celler och djurprover. Du kommer ansvara för att datainsamling och analyser har skett enligt följande protokoll och att analyserna är sparade på ett strukturerat och entydigt sätt.

Du förväntas arbeta både självständigt samt i grupp samt bidra till en god stämning och goda samarbeten, både inom och utanför gruppen. Dessutom förväntas det att du är bekväm i en arbetsmiljö där internationellt och multidisciplinärt arbete förekommer.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha minst en magisterexamen eller motsvarande i biologiska vetenskaper. I första hand med klinisk inriktning, t ex läkarexamen, då patientdata och annan klinisk data kommer att användas. Erfarenhet av flödescytometri, Western blot, ELISA, PCR, Immunohistologi samt Immunocytologi är meriterande. Bakgrund inom neurodegenerativa sjukdomar är meriterande och likaså värderas internationell erfarenhet. Samarbetsvilja och god samarbetsförmåga är krav. Då arbetsplatsen består av internationella arbetskollegor bör engelska behärskas till den grad det inte förekommer några kommunikationssvårigheter.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-953/2018
Kontakt
  • Caisa Stilling, HR administratör, 08-524 832 82
  • Per Svenningsson, Professor, Forskargruppsledare, per.svenningsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-02-14
Sista ansökningsdag 2018-02-28

Tillbaka till lediga jobb