Vill du bidra till en bättre hälsa för alla?

Karolinska Institutet är världskänt för sin forskning och utbildning inom odontologi och tandvård. På Campus Flemingsberg finns den senaste tekniken. Här utbildar vi tandhygienister, tandläkare, specialisttandläkare, forskare och har Kompletterande Utbildning för Tandläkare, KUT. 
2023 rankades vårt tandläkarprogram som nummer fem på en lista över världens universitet. Merparten av studenternas kliniska utbildning sker vid någon av Universitetstandvårdens sju tandvårdskliniker. Vid institutionen för odontologi bedrivs både den teoretiska delen – och spetsforskning. 
Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015 vilket innebär ett ständigt förbättringsarbete för minskning av negativ miljöpåverkan. Välkommen till oss, vi är cirka 270 medarbetar som gör skillnad. 

Din roll

Vi rekryterar en forskningsspecialist på deltid (upp till 20%). Arbetsuppgifterna kommer att innehålla handledning av doktorander, forskningsadministration, kliniska och radiologiska undersökningar, analyser i laboratorium, samt epidemiologiska enkät och registerstudier.

Forskningsprojekt och arbetsuppgifter

Den aktuella forskningsgruppen, som du kommer vara en viktig del i rör sambandet mellan olika systemsjukdomar (i synnerhet kognitiva sjukdomar, men även hjärtkärlsjukdom) och parodontal sjukdom.

Syftet är att undersöka ifall oral ohälsa utgör en självständig riskindikator/faktor för utveckling och eller påskynda nämnda sjukdomar. Den övergripande målsättningen är att klarlägga om orala sjukdomar orsakade av inflammationer och bakteriella infektioner i sin tur kan ha ett samband med hjärnans förmåga till minne.

Studierna kommer att baseras på, större registerstudier, enkätundersökningar, laboratorieanalyser och kliniska undersökningar av deltagare med och utan kognitiv minnesproblematik. Undersökningarna, forskningen och försöken kommer att utföras på Institutionen för odontologi, Karolinska Institutet. Det övergripande syftet med projektet är att undersöka det eventuella sambandet mellan oral hälsa och kognitiv svikt.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt har dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

För att delta i urvalet måste du styrka det grundläggande behörighetskravet innan ansökningsperioden stänger.

Grundläggande behörighetskrav:

  • Du har avlagt en doktorsexamen med en koppling mot ämnet parodontologi
  • Du har avlagt specialisttandläkarexamen i parodontologi  

Kontroll av dokument
Karolinska Institutet gör kontroll av dokumenten för att upptäcka förfalskningar. Karolinska Institutet förbehåller sig rätten att återkalla antagningsbeslut om förfalskningar eller oriktigheter påvisas.

Färdigheter och personliga egenskaper

För att bli antagen som forskningsspecialist vid avdelningen för parodontologi måste du ha doktorerarat inom parodontologi och vara legitimerad tandläkare. Du måste även vara kliniskt verksam som specialisttandläkare inom parodontologi samt tala och skriva svenska flytande.

Det är meriterande om du har forskningserfarenhet och ett målinriktat intresse inom parodontal medicin framför allt inom kognitiva sjukdomar och hjärtkärlsjukdom. Det är även meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med registerforskning.

Vi söker dig som har mycket god pedagogisk förmåga, har lätt för att ta egna initiativ samt god samarbetsförmåga. Du kommer att träffa många människor dagligen och bör därför ha god social kompetens. Du ska känna dig bekväm i en mångkulturell miljö eftersom Karolinska institutet har medarbetare från hela världen.

Som forskningsspecialist behöver du vara en mycket motiverad och engagerad person. Du behöver vara kapabel till kritiskt tänkande och är problemlösande. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga samt har intresse för undervisning.

Andra personliga egenskaper som är värdefulla för denna tjänst är flexibilitet, gott tålamod och att vara tillmötesgående.

Bedömningsgrunder

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Villkor

Forskningsspecialist innebär en anställning som forskare under 1 år (upp till 360 dagar) på deltid (upp till 20%). Start enligt överenskommelse.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Flemingsberg

Tio skäl att välja Karolinska Institutet

 

 

 

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: Intyg om doktorsexamen, CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2025-05-01.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-1602/2025
Kontakt
  • Malin Lindell, 08-524 88058
  • George Belibasakis, +46(0)8-52488002
Facklig företrädare
  • Bodil Moberg , ST-OFR, bodil.moberg@ki.se
  • Tatiana Tourova, SACO, tatiana.tourova@ki.se
Publicerat 2025-05-05
Sista ansökningsdag 2025-05-19
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb