Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Vi söker en ambitiös forskningsassistent med bakgrund i human immunologi. Att gå med i vårt forskningsteam erbjuder en unik möjlighet att arbeta nära ledande forskare inom immunologi, virologi och folkhälsa. Vår forskningsmiljö ger dig möjlighet att bidra till högkvalitativ och internationellt konkurrenskraftig forskning.

Din roll

Vi söker en mycket motiverad person att gå med i vårt team. Du kommer att arbeta nära vår labbmanager, postdoktorer och doktorander i Assoc. Prof. Marcus Buggerts grupp. Dina uppgifter kommer att inkludera hantering av perifera blod- och vävnadsprover från olika mänskliga kohorter, förberedelse av prover för direkt analys av cellmedierade immunsvar och biobankning för framtida forskning. Dessutom kommer du sannolikt att vara direkt involverad i specifika forskningsprojekt med fokus på T-celler.

Vem är du?

Sökanden bör ha en magisterexamen (MSc) i biomedicin, molekylärbiologi eller ett relaterat område vid startdatumet. Dokumenterad erfarenhet av hantering av perifert blod från patienter, förberedelse av prover för direkt analys och biobankning för framtida forskning krävs. Omfattande erfarenhet av att arbeta med mänskliga vävnadsprover, organoidförberedelse, flödescytometriapplikationer och arbete i BSL-2-laboratorier kommer att anses vara en merit. För denna position värderas egenskaper som samarbete, tillgänglighet, flexibilitet och förmåga att arbeta effektivt med forskningsteamet särskilt.

Det är särskilt meriterande om sökanden har:

 • Tränats i human immunologi under sin magisterutbildning
 • Omfattande cellodlingsbakgrund
 • Hanterar mänskliga blod- och vävnadsprover
 • Organoidförberedelse
 • Erfarenhet av flödescytometri
 • Flytande engelska

Det är meriterande om sökanden har:

 • Laboratorie-, molekylär- och cellbiologiska färdigheter (t.ex. användning av sekvenseringsteknologier)

Efter en samlad bedömning av sökandens kompetens och meriter i relation till ämnesområdet kommer Karolinska Institutet att avgöra vem av dem som har bäst potential att bidra till den positiva utvecklingen av verksamheten vid KI. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för denna tjänst.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering: Flemingsberg

Läs mer om Marcus Buggerts grupp

Läs mer om Centrum för infektionsmedicin

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2024-06-26.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Flemingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2434/2024
Kontakt
 • Marcus Buggert, Recruiting manager, marcus.buggert@ki.se
 • Jenna Almqvist, HR-partner, jenna.almqvist@ki.se
Facklig företrädare
 • Sidinh Luc, SACO, sidinh.luc@ki.se
 • Belinda Pannagel, SACO, belinda.pannagel@ki.se
 • Mari Gilljam, OFR, mari.gilljam@ki.se
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb