Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

På avdelningen för klinisk epidemiologi vid Institutionen för medicin, Solna ligger vi i framkant av forskningsutvecklingen inom klinisk epidemiologi. Vill du bidra till att förbättra hälsan för kvinnor och barn? Bli en del av vår forskargrupp inom reproduktiv epidemiologi som består av forskare, postdoktorer och doktorander som genomför studier kring graviditet, förlossning och nyföddhetstiden med hjälp av nationella hälso- och kvalitetsregister samt kliniska interventionsstudier. Vi är en växande och spännande grupp med kliniska forskare som kommer att ge dig en välkomnande arbetsplats med inspirerande uppdrag för förbättring av mödrars och spädbarns hälsa.

Din roll

Som forskningsassistent är din uppgift att bearbeta, analysera och sammanställa forskningsdata till ett pågående projekt om hjärtsvikt under graviditet. Du kommer att arbeta i ett tvärprofessionellt kardio-obstetriskt team med fokus på att kartlägga incidensen och riskfaktorer för hjärtsvikt under graviditet och post partum över tid. Du kommer att arbeta med data från flertalet av Sveriges nationella hälsoregister och utgå från epidemiologisk forskningsmetodologi för att besvara forskningsprojektets frågeställning.

Vem är du?

Vi söker en högt motiverad kandidat med bakgrund inom medicinsk vetenskap eller ett relaterat område. Tidigare erfarenhet av arbete med statistikprogram, såsom SAS eller R, och populationsbaserad data är nödvändigt. Ämnesspecifik kunskap om hjärtsvikt under graviditet är starkt meriterande. Goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska samt grundläggande kommunikationsfärdigheter i svenska krävs. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom förmåga att arbeta självständigt, samt organisatoriska-, kommunikations- och sociala färdigheter. 

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.  

Placering

Tjänsten är placerad inom Institutionen för medicin, Solna. Institutionen består av elva avdelningar och varje avdelning består av flertalet forskargrupper. Den aktuella tjänsten är placerad inom för reproduktiv epidemiologi som är en ung och snabbt växande grupp på avdelningen för klinisk epidemiologi och omfattar 40 kliniska forskare, postdoktorer och doktorander. Vår forskning fokuserar på riskfaktorer och interventioner under graviditet, förlossning och neonatalperioden samt medicinska utfall för mor och nyfödda barn. Vi har ett starkt samarbete med kliniker inom pediatrik, obstetrik och gynekologi och andra nationella och internationella forskargrupper samt andra organisationer som Världshälsoorganisationen (WHO). Gruppen har lång erfarenhet av forskning kring perinatala utfall med hjälp av avancerade metoder inom biostatistik och klinisk epidemiologi. Vi är en grupp som uppmuntrar samarbete och ett bra medarbetarskap.

Se forskargruppens hemsida på Karolinska Institutet för mer information om vår forskning Reproductive, Perinatal and Pediatric Epidemiology – Research group Olof Stephansson | Karolinska Institutet (ki.se)

--[Video om Karolinska Institutet, hur vi alla bidrar till en bättre hälsa för alla] ---

Ansökan

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet. 

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Efter överenskommelse
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2398/2024
Kontakt
  • Ängla Mantel, 0705594004/angla.mantel@ki.se
Facklig företrädare
  • Afsar Rahbar OFR, Afsar.Rahbar@ki.se
  • Louisa Cheung, SACO, Louisa.Cheung@ki.se
  • Farzad Hedayaty, SACO-s, farzad.hedayaty@ki.se
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-20

Tillbaka till lediga jobb