Vill du bidra till att förbättra människors hälsa?

Institutionen för laboratoriemedicin består av sju avdelningar där både forskning och undervisning bedrivs. Institutionen är engagerad i avancerad forskning inom både grundforskning och tillämpad forskning. Avdelningen för biomolekylär och cellulär medicin fokuserar på användningen av modifierade biomolekyler, celler och cellprodukter som nya terapeutiska medel samt identifiering och studie av lämpliga biomolekylära och cellulära mål för terapi och diagnos.

För närvarande söker biträdande professor Joel Nordins forskargrupp en forskarassistent för en tidsbegränsad anställning i 4-månader (heltid).

Beskrivning av ämnesområdet

Nordin-laboratoriet fokuserar på en av modern terapis största utmaningar, nämligen leverans av makromolekyler. Trots kunskap om sjukdomar och deras mekanismer är många lovande terapeutiska metoder fortfarande kliniskt otillgängliga. Det finns inget effektivt sätt att leverera dessa terapier till rätt organ i rätt dos. Sådana terapier är proteiner för ersättningsterapi eller antikroppar för antiinflammatorisk behandling och nukleinsyror för genterapi av sjukdomar. Nordin-gruppen utvecklar innovativa cell- och genterapier för avancerade tillämpningar. I detta projekt syftar vi till att genredigera immunceller och stamceller.

Din roll

Som forskningsassistent kommer du att arbeta med utveckling av målriktade nanopartiklar. Det mesta av forskningen kommer att utföras med hjälp av cellinjer och djurmodeller. Det övergripande målet med projektet är att utveckla naturliga nanopartiklar som är effektivt laddade med specifika makromolekyler som Cas9 och som används för att redigera hematopoetiska stamceller och immunceller. I det här projektet kommer vi att använda extracellulära vesiklar (EVs), som är naturliga nanopartiklar som alla celler utsöndrar. EVs innehåller makromolekyler, såsom mRNA och proteiner, och kan konstrueras för att laddas med olika typer av last, såsom mRNA, siRNA och CRISPR/Cas9. Här kommer de att användas för att leverera redigeringsproteiner till mottagarceller.

Vem är du?

För att vara behörig för tjänsten som forskningsassistent måste du, förutom att ha en doktorsexamen, ha visat forskningskompetens samt ha dokumenterad forskningserfarenhet efter disputation. Det krävs att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Dessutom krävs det:

  • En väldigt stark bakgrund inom molekulär biologi.
  • Praktisk laboratorieerfarenhet inom följande områden är avgörande: PCR, kloning (restriktionsenzym, infusionskloning och Gibson-kloning), cellodling, lentivirusproduktion, CRISPR-arbete (design av gRNA, knock-in templat och sätt att öka knock in rates).

Det är särskilt meriterande att du har:

• Lång erfarenhet av PCR- och PCR-primerdesign och rening av DNA och RNA från olika vävnader och celler.

Det är meriterande att du har:

• Erfarenhet inom området EV:s eller virus och inom molekylär kloning samt av utveckling av CRISPR-relaterade verktyg.

Som person ser vi gärna att du är en energisk och passionerad person som passar in och aktivt bidrar i vårt team. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi?

En kreativ, internationell och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet en statlig myndighet. Det gör att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. Medarbetare på KI erbjuds också möjlighet till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att om den verksamhet du jobbar i tillåter, så kan du arbeta en del av din arbetstid på distans. Du får även träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar där utbildad personal finns på plats.

Placering: Flemingsberg, Huddinge

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 17 juni.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. I denna rekrytering söker du med ditt CV utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du istället att få svara på några frågor om varför du söker jobbet.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2337/2024
Kontakt
  • Joel Nordin, Biträdande lektor, joel.nordin@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Eklund, OFR, 08-58582665
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Annica Lindqvist, SACO, annica.lindkvist@ki.se
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb