Vill du bidra till medicinsk forskning av toppkvalitet?

Vi söker dig som vill du bidra till förbättrad hälsa för personer som lever med multipel skleros (MS). Bli en del i vår forskargrupp inom Neuroepidemiologi som består av kliniker, forskare, postdoktorer och doktorander. Vi är en ung och välkomnande grupp som arbetar i skärningspunkten mellan immunologi, epidemiologi och klinisk neurologi.

Din roll

Du kommer att fokusera på biverkningar och långsiktiga utfallsmått hos personer med MS som exponeras för sjukdomsmodifierande terapier (DMT) med hjälp av högkvalitativa, prospektivt insamlade data från nationella register. Specifikt planerar vi att utvärdera säkerheten för sjukdomsmodifierande terapier i den allmänna MS-populationen och hos gravida kvinnor med MS. Det föreslagna arbetet kommer att omfatta samarbete mellan epidemiologer, statistiker och kliniker som arbetar inom Institutionen för klinisk neurovetenskap, division Neuro.

Som forskningsspecialist kommer du att arbeta med vårt forskarteam för att designa och genomföra forskning som är relevant för forskargruppens agenda samtidigt som du får en avancerad utbildning för att förbättra professionella färdigheter och för att utvecklas som oberoende forskare. Du kommer även att ägna dig åt data- och databashantering och projektledning, upprättande av standar operating procedures (SOPs), analys, rapport- och manuskriptförberedelser och karriärutveckling. Forskningsspecialisten kommer att bli ombedd att samarbeta med andra, inklusive doktorander, och tillhandahålla sin expertis i andra projekt.

Behörighetskrav

Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet av stora hälsorelaterade datamängder samt är en oberoende programmerare med expertis inom R, STATA, SAS, eller Python och med avancerad kunskap om relevanta beräknings- eller statistiska metoder.
  • Utbildning inom epidemiologi/folkhälsa, biostatistik eller datavetenskap.
  • Dokumenterad utmärkt vetenskaplig skrivförmåga och stark muntlig kommunikationsförmåga på engelska.
  • Flera års arbetslivserfarenhet av tillämpad biostatistik inom epidemiologi eller liknande områden inom det medicinska området.
  • Förmåga att initiera, genomföra och publicera framgångsrika forskningsprojekt, vilket framgår av en meritlista av publikationer i peer-reviewed vetenskapliga tidskrifter inom det medicinska området.

Behörig att anställas som forskningsspecialist är den som har uppvisat vetenskaplig skicklighet och har avlagt doktorsexamen eller har utländsk examen som bedöms motsvara svensk doktorsexamen samt dokumenterat forskningsarbete efter disputation.

Bedömningsgrunder

Det är meriterande att den sökande har uppvisat:

  • Klinisk erfarenhet och förmåga att kommunicera populärvetenskap då vi har ett nära samarbete med patientföreträdare, kliniska forskare och sjuksköterskor.
  • Kunskap om multipel skleros och annan neuroinflammatorisk sjukdom.
  • Stark presentationsförmåga.

Det är utifrån en sammantagen helhetsbedömning av de sökandes meriter och skicklighet som Karolinska Institutet bedömer vilken av de sökande som har de bästa förutsättningarna att bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. På KI träffar du forskare med olika forskningsinriktningar som jobbar tillsammans. Det är det gränsöverskridande samarbetet som bidrar till KI:s världsledande position inom forskning. Flera av de personer du möter inom vården är utbildade på KI. En nära relationen till hälso- och sjukvården är viktig för att skapa utbildning och forskning av högsta kvalitet. Som universitet är Karolinska Institutet också en statlig myndighet. Det gör att du som anställd får goda förmåner genom vårt kollektivavtal. 

Placering: Solna

Läs mer om Institutionen för klinisk neurovetenskap
Läs mer om forskargruppen du kommer att ingå i

Ansökan

Vi ser gärna att din ansökan är skriven på engelska, men det går också bra att ansöka på svenska. Ansökan ska innehålla följande handlingar: CV, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 maj 2024.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vill du göra skillnad – och bidra till en bättre hälsa för alla? Sök jobb hos oss!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer STÖD 2-2184/2024
Kontakt
  • Mikaela Hernberg, HR-administratör, +46852483047
  • Kyla McKay, teamledare, 0851780000
  • Katarina Fink, teamledare, 0706571789
Facklig företrädare
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124127
  • Arsalan Amir, SACO, 070-4831165
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb